mrozik Napisano 21 Październik 2002 Napisano 21 Październik 2002 Potrzebujŕ dowiedzieŠ siŕ jak zrobiŠ prezentacjŕ jakiej sceny Max\'a , tak aby mo┐na by│ j▒ ogl▒daŠ w czasiŕ rzeczywistym z ka┐dej strony. OczywiÂcie chodzi mi o to , aby ta prezentacja chodzi│a na kompie . gdzie nie ma Max\'a
DareecKi Napisano 21 Październik 2002 Napisano 21 Październik 2002 Nie wiem czy dobrze zrozumia│em o co Ci chodzi... zoabcz programik LOTUS ScreenCam to jego stronka http://www.lotus.com/products/screencam.nsf
mrozik Napisano 21 Październik 2002 Autor Napisano 21 Październik 2002 Otˇ┐ robiŕ dla kogo model elektrowni szczytowo pompowej, i ten kto za┐yczy│ sobie aby mˇg│ on obracaŠ go w obranym przez siebie kierunku i jednoczeÂnnie omawiaŠ. Chodzi o to aby program mia│ mo┐liwoŠ podgl▒du scen Max\'a i funkcjŕ dzia│aj▒c▒ jak Arc Rotate w Max\'ie 3.x
Leviathan Napisano 21 Październik 2002 Napisano 21 Październik 2002 Jest taki stwˇr jak VRML 97 daje to mo┐liwo poruszania sie po scenie jak▒ stworzy│e niestety nie wiem o nim nic. ale nic nie stoi na przeszkodzie na zwiedzenie strony o tym :) tworzy to jaki engine ktˇry na to pozwala chyba ale tylko tyle wiem. pozdrˇwka :cool:
Anonymous Napisano 21 Październik 2002 Napisano 21 Październik 2002 takich progsow jest mnostwo poszperaj na necie, mnie przypadl do gustu polytrans, przy okazji masz kombajn import/export :D
Crash Napisano 21 Październik 2002 Napisano 21 Październik 2002 qrde zapomnialem sie podpisac pod powyzszym postem :D
Anonymous Napisano 21 Październik 2002 Napisano 21 Październik 2002 VRML ma bardzo dok│adn▒ dokumentacje w smym maxie, jest to format (engine 3d) zaprojektowany z myÂl▒ o internecie, wykorzystuje directa 3d czyli obs│uguje jego proste funkcje specular difuse przezroczystosci itp, co lepsze w vrml mozna siŕ poruszac zwiedzaŠ a nawet klikac niektore elementy tak jak w zwyk│ej witrynie web. Np mozes klikn▒Š jak▒ dzwignie i zdefiniowac animacjŕ dla ktorej bŕdzie ona trigerem. Aby zpisac scenŕ z maxa w VRML musisz wejsŠ na exportuj i wybraŠ VRML nastŕpnie w oknie dialogowym ustawiŠ wszystkie funkcje, pamiŕtaj ze VRML zoptymalizuje ci poligony do bezwzglŕdnego minimum. Aby otworzyc plik VRML potrzebny ci jest internet explorer 6 (plik/oworz/xxx) odpali siŕ wtedy mikrosoftowska przegl▒darka do tego rodzju plikow w ktorej znajduj▒ siŕ takie opcje jak arc rotate itp. Zapoznanie siŕ z tym formatem zaje│o mi po│ godziny, powodzenia.
KLICEK Napisano 22 Październik 2002 Napisano 22 Październik 2002 witam!!! Napisz do mnie co kolwiek na maila [email protected] przesle ci programik ktrego urzywasz w nastepujacy sposob exportujesz scenke do *.3ds ladujesz ja na dyskietke idziesz tam do tego kolesia instalujesz u niego programik wrzucasz dyskietke ladujesz 3ds :) i ogladasz z kaszdej strony zblizasz odalasz i inne pierdolki robisz :)
saygon Napisano 23 Październik 2002 Napisano 23 Październik 2002 kiedy VIZ mial taki programik. niepamiŕtam jak sie nazywa│ , alw mia│ niez│e mozliwoÂci . mam go gdzie mogŕ ci go przeslaŠ na maila.jak chcesz to pisz do mnie.
mrozik Napisano 26 Październik 2002 Autor Napisano 26 Październik 2002 Dziŕki Ci Klicku za programik ma on ma│y mankament nie wiem jak go uruchomiŠ s▒ dwa pliki Archiwe co z nimi zrobiŠ. Gdu uruchamiam pierwszy i chcŕ go rozpakowaŠ to wyskakuje b│▒d
KLICEK Napisano 27 Październik 2002 Napisano 27 Październik 2002 witam!! Spakowalem go zipem na 2 czesci zeby wyslac przez maila ale i sprawdzilem crc ale moze cos jest kopniete posle ci jeszcze raz najwyzej :)
Rekomendowane odpowiedzi