Napisano 21 Październik 200222 l Potrzebujŕ dowiedzieŠ siŕ jak zrobiŠ prezentacjŕ jakiej sceny Max\'a , tak aby mo┐na by│ j▒ ogl▒daŠ w czasiŕ rzeczywistym z ka┐dej strony. OczywiÂcie chodzi mi o to , aby ta prezentacja chodzi│a na kompie . gdzie nie ma Max\'a
Napisano 21 Październik 200222 l Nie wiem czy dobrze zrozumia│em o co Ci chodzi... zoabcz programik LOTUS ScreenCam to jego stronka http://www.lotus.com/products/screencam.nsf
Napisano 21 Październik 200222 l Autor Otˇ┐ robiŕ dla kogo model elektrowni szczytowo pompowej, i ten kto za┐yczy│ sobie aby mˇg│ on obracaŠ go w obranym przez siebie kierunku i jednoczeÂnnie omawiaŠ. Chodzi o to aby program mia│ mo┐liwoŠ podgl▒du scen Max\'a i funkcjŕ dzia│aj▒c▒ jak Arc Rotate w Max\'ie 3.x
Napisano 21 Październik 200222 l Jest taki stwˇr jak VRML 97 daje to mo┐liwo poruszania sie po scenie jak▒ stworzy│e niestety nie wiem o nim nic. ale nic nie stoi na przeszkodzie na zwiedzenie strony o tym :) tworzy to jaki engine ktˇry na to pozwala chyba ale tylko tyle wiem. pozdrˇwka :cool:
Napisano 21 Październik 200222 l takich progsow jest mnostwo poszperaj na necie, mnie przypadl do gustu polytrans, przy okazji masz kombajn import/export :D
Napisano 21 Październik 200222 l VRML ma bardzo dok│adn▒ dokumentacje w smym maxie, jest to format (engine 3d) zaprojektowany z myÂl▒ o internecie, wykorzystuje directa 3d czyli obs│uguje jego proste funkcje specular difuse przezroczystosci itp, co lepsze w vrml mozna siŕ poruszac zwiedzaŠ a nawet klikac niektore elementy tak jak w zwyk│ej witrynie web. Np mozes klikn▒Š jak▒ dzwignie i zdefiniowac animacjŕ dla ktorej bŕdzie ona trigerem. Aby zpisac scenŕ z maxa w VRML musisz wejsŠ na exportuj i wybraŠ VRML nastŕpnie w oknie dialogowym ustawiŠ wszystkie funkcje, pamiŕtaj ze VRML zoptymalizuje ci poligony do bezwzglŕdnego minimum. Aby otworzyc plik VRML potrzebny ci jest internet explorer 6 (plik/oworz/xxx) odpali siŕ wtedy mikrosoftowska przegl▒darka do tego rodzju plikow w ktorej znajduj▒ siŕ takie opcje jak arc rotate itp. Zapoznanie siŕ z tym formatem zaje│o mi po│ godziny, powodzenia.
Napisano 22 Październik 200222 l witam!!! Napisz do mnie co kolwiek na maila [email protected] przesle ci programik ktrego urzywasz w nastepujacy sposob exportujesz scenke do *.3ds ladujesz ja na dyskietke idziesz tam do tego kolesia instalujesz u niego programik wrzucasz dyskietke ladujesz 3ds :) i ogladasz z kaszdej strony zblizasz odalasz i inne pierdolki robisz :)
Napisano 23 Październik 200222 l kiedy VIZ mial taki programik. niepamiŕtam jak sie nazywa│ , alw mia│ niez│e mozliwoÂci . mam go gdzie mogŕ ci go przeslaŠ na maila.jak chcesz to pisz do mnie.
Napisano 26 Październik 200222 l Autor Dziŕki Ci Klicku za programik ma on ma│y mankament nie wiem jak go uruchomiŠ s▒ dwa pliki Archiwe co z nimi zrobiŠ. Gdu uruchamiam pierwszy i chcŕ go rozpakowaŠ to wyskakuje b│▒d
Napisano 27 Październik 200222 l witam!! Spakowalem go zipem na 2 czesci zeby wyslac przez maila ale i sprawdzilem crc ale moze cos jest kopniete posle ci jeszcze raz najwyzej :)