Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich skorych do pomocy!! Mam problem z siatką modelu.Jest to przyszły projekt domu inspirowany fasolą(:) i jednocześnie moja praca dyplomowa.Niby wszystko jest ok ale po nałożeniu na model textury np.trawy na krańcach modelu textura zaczyna się dziwnie rozciągać i rozmywać .Niewiem co się dzieje (a może tak ma być) ale musze mieć pewność że robie ten projekt od początku dobrze bo później może być za późno.Bardzo prosze o pomoc!!W załączniku umieściłem plik maxa z fasolką

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

witka

musisz zmapowac model modyfikatorem UV mapping, albo unwrappem zalezy jak szczegółową teksture nałozysz - poczytaj w helpie, tam wszystko jest fajnie opisane

btw co to za praca dyplomowa i co studiujesz?

pzdrw

Napisano
  • Autor

Dzięki za odpowiedź!! Prubowałem nakładać uwv map ale to nie pomagało.Otwierałeś ten plik u siebie ? Bo może ja jakoś źle posługuje się tym uwv mapem?

Napisano

siemanko

po pierwsze primo :) to masz w scenie kilka obiektów, te blizsze formą bryłom podstawowym (sześcian, kula, stożek, etc) można łątwo zmapować prostszym uv mapping, i wybrac tam odpowiednia opcje mapowania, te bardziej nietypowe kształty ( tutaj n p. ta łuska/łupinka) dobrze jest potraktować unwrappem, ale to juz troche roboty dochodzi, troche jest tu kombinacj i iodsyłam do helpa :)

moja rada jest taka, jesli to ma być zwykła fasolka, to pokobinuj z mapami proceduralnymi, czyli takimi wytworzonymi przez maxa, inna dla każdego elementu, odpadnie ci wtedy robota z mapowaniem, ale dojdzie z tworzeniem mapy, co jednak w efekcie koncowym da o wiele lepszy IMHO rezultat przy mniejszy nakładzie pracy

pzdrw

Napisano
  • Autor

Chyba faktycznie musze przestudiować helpa a tak wogule to widze że jesteśmy prawie sąsiadami bo z Konstantynowa Łódzkiego do Łodzi nie jest za daleko.Dzięki i pozdro!

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.