misiold Napisano 8 Kwiecień 2007 Napisano 8 Kwiecień 2007 Mam mały acz uciążliwy problem otóż gdy rysuje Line [w Topie, frontcie itp] nie mogę pociągnąć linii zgodnie z osią Z [z góry na dół], nie wiem może coś wcisnąłem przez nie uwagę albo to przez 2 monitory...pokornie...proszę o pomoc. 1.Zaznaczam Line 2.Klikam! 3.Próbuje pociągnąć w gore 4.mogę se machać ile, w którą tylko stronę tylko chce i tak nic nie daje, tylko oś X i Y jak by osi Z zupełnie nie było. 3ds Max 7.0 Link do większego screen'a http://img482.imageshack.us/img482/3807/problemvb6.jpg LinkInfo wygląda tak. Gdy w Lucks odznaczę wszystko jest tak samo. A tak bez zaznaczonego jakiegokolwiek obiektu. Przepraszam, że tak w święta.
dna_84 Napisano 8 Kwiecień 2007 Napisano 8 Kwiecień 2007 Hej To chyba za banalne, ale zobacz czy w Hierarchy/Link Info masz w zakładce Locks odhaczone Move: ośkę Z.
marcool Napisano 15 Kwiecień 2007 Napisano 15 Kwiecień 2007 nie wiem czy o to chodzi (pewnie nie w tym problem), ale f 5,6 i 7 decyduja w ktora strone mozesz przesowac,
Rekomendowane odpowiedzi