kris Napisano 23 Październik 2002 Napisano 23 Październik 2002 przyslaniajac jakis element z przypisanym glow (niewielkie parametry) szklem zrobionym z mat final szklo rozswietla sie cale jakby mialo tez przypisane glow przy materiale raytrace efekt jet bez zarzutu , ktorym parametrem w materiale final mozna by to poprawic ,juz skonczyly mi sie pomysly.
Anonymous Napisano 26 Październik 2002 Napisano 26 Październik 2002 nikt nic niewie na ten temat, wy zajmujecie sie chyba tylko ciaglym zciaganiem nowszych wersji programow
MareG Napisano 5 Listopad 2002 Napisano 5 Listopad 2002 A moze podeslal bys mi prosta scenke obrazujaca ta sytuacje? Przynajmniej bede wiedzial co dokladnie jest grane. Czekam na maila ze scena - [email protected]
mrozik Napisano 20 Marzec 2003 Napisano 20 Marzec 2003 Mi to się wydaje że koledze chodzi o efekt Tyndela który jest przedstawiany na chemii. chodzi tu efekt wolume light ale tylko w miejscu gdzie światło przechodz przez szybę Swiatło rozprasza się na cząsteczkach szyby i można wtedy je zobaczyć. Efekt tyndela to również to kiedy światło rozprasza się na cząsteczkach powietrza w lesie. Efekt ten jest w katedrze w momencie gdy światło wpada do środka.
mrozik Napisano 20 Marzec 2003 Napisano 20 Marzec 2003 A cha sprubuj stworzyć w miejscu rozproszenia światła światło directional light i pobaw się ustawienmiami autentation a potem do daj wolume light
Rekomendowane odpowiedzi