Napisano 23 Październik 200222 l przyslaniajac jakis element z przypisanym glow (niewielkie parametry) szklem zrobionym z mat final szklo rozswietla sie cale jakby mialo tez przypisane glow przy materiale raytrace efekt jet bez zarzutu , ktorym parametrem w materiale final mozna by to poprawic ,juz skonczyly mi sie pomysly.
Napisano 26 Październik 200222 l nikt nic niewie na ten temat, wy zajmujecie sie chyba tylko ciaglym zciaganiem nowszych wersji programow
Napisano 5 Listopad 200222 l A moze podeslal bys mi prosta scenke obrazujaca ta sytuacje? Przynajmniej bede wiedzial co dokladnie jest grane. Czekam na maila ze scena - [email protected]
Napisano 20 Marzec 200321 l Mi to się wydaje że koledze chodzi o efekt Tyndela który jest przedstawiany na chemii. chodzi tu efekt wolume light ale tylko w miejscu gdzie światło przechodz przez szybę Swiatło rozprasza się na cząsteczkach szyby i można wtedy je zobaczyć. Efekt tyndela to również to kiedy światło rozprasza się na cząsteczkach powietrza w lesie. Efekt ten jest w katedrze w momencie gdy światło wpada do środka.
Napisano 20 Marzec 200321 l A cha sprubuj stworzyć w miejscu rozproszenia światła światło directional light i pobaw się ustawienmiami autentation a potem do daj wolume light