Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Eloł,

mam taki problem, zrobiłem sobie na stronie, całej we Flash`u, formularz z kilkoma polami z dynamicznym textem (z var: name, email, adres, ilosc, platnosc), podpiąłem to do pliku php który wygląda nastepująco:

<?php

$sendTo = "[email protected]";

$subject = "zamówienie";

$headers = "From: " . $_POST["name"];

$headers .= "\r\n";

$headers .= "Reply-To: " . $_POST["email"] . "\r\n";

$headers .= "Return-Path: " . $_POST["email"];

$message = $_POST["adres"];

$message = $_POST["ilosc"];

$message = $_POST["platnosc"];

mail($sendTo, $subject, $message, $headers);

?>

i wszystko byłoby dobrze, bo maile przychodziły na podany przezemnie adres (teraz już nie przychodzą :/ nie wiem dlaczego, ale po kolei), tyle, że przychodziły nie kompletne bo przychodził tylko text z pola "platnosc" a "adres" i "ilosc" byly pomijane przez php czy coś, w każdym razie nie przychodzily :/ da się jakoś zrobić, żeby php pobieral wiadomości z 3 pól textowych?

btw. formularz robiłem wg. tutoriala z kirupa.com :)

i drugi porblem :P przez pierwszych kilka prób z tym formularzem wszystko działało - w sensie wiadomość przychodziła na moją skrzynkę - ale po kilku próbach (załadowaniach zedytowanego php na serwer) maile przestaly przychodzić :/ macie może pomysł dlaczego? czy coś mogło się "zapchać"? :D

bo chyba z 20 razy wysyłałem maile przez ten formularz :)

z góry dźwiękówka za pomoc! :D

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 3,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Witam możliwe ,że serwer ma zablokowaną funkcje mail() albo masz zle ustawony serwer smtp w jakiej wersj php zapisałeś skrypt sprawdz którą wersje obsługuje serwer.

pozdro

Napisano
  • Autor

a gdzie sprawzić w jakiej wersji? bo ja napisałem to w notatniku :) ale chyba obsługuje - ma obsługę php 4.4.1, a o mailu napisali tak: Ścieżka do sendmail - /usr/sbin/sendmail i nie wiem co mam z tym zrobić :)

Napisano

A na lanie działa ci nadal ? ah i czym wysyłasz loadVars czy Virables ?

Napisano

po pierwsze tutaj:

$message = $_POST["adres"];

$message = $_POST["ilosc"];

$message = $_POST["platnosc"];

3 razy przypisujesz wartość do jednej zmiennej co powoduje nadpisanie :) i ostatecznie zostaje przypisane pole platnosc jako że jest przypisywane ostatnie. hee

więc musisz albo złączyć wartości w zmiennej jak w &headers (poprzez postawienie kropki przez znakiem = )

albo zrób se chopie tak:

$message = "ADRES:\n$_POST[adres]\nILOSC: $_POST[ilosc]\nPLATNOSC: $_POST[platnosc]";

i zapewne nie wysyła bo skasowałeś małpke "@" przed 'mail' hyhy

ide robić dalej zadanie z matmy -.-

pozdro300

EDIT:

i hax0r, jak moze być zablokowany mail() jak przecierz napisal ze mu wysyłało, coś pokopał chłopak i sie zebało