Napisano 19 Kwiecień 200718 l Eloł, mam taki problem, zrobiłem sobie na stronie, całej we Flash`u, formularz z kilkoma polami z dynamicznym textem (z var: name, email, adres, ilosc, platnosc), podpiąłem to do pliku php który wygląda nastepująco: <?php $sendTo = "[email protected]"; $subject = "zamówienie"; $headers = "From: " . $_POST["name"]; $headers .= "\r\n"; $headers .= "Reply-To: " . $_POST["email"] . "\r\n"; $headers .= "Return-Path: " . $_POST["email"]; $message = $_POST["adres"]; $message = $_POST["ilosc"]; $message = $_POST["platnosc"]; mail($sendTo, $subject, $message, $headers); ?> i wszystko byłoby dobrze, bo maile przychodziły na podany przezemnie adres (teraz już nie przychodzą :/ nie wiem dlaczego, ale po kolei), tyle, że przychodziły nie kompletne bo przychodził tylko text z pola "platnosc" a "adres" i "ilosc" byly pomijane przez php czy coś, w każdym razie nie przychodzily :/ da się jakoś zrobić, żeby php pobieral wiadomości z 3 pól textowych? btw. formularz robiłem wg. tutoriala z kirupa.com :) i drugi porblem :P przez pierwszych kilka prób z tym formularzem wszystko działało - w sensie wiadomość przychodziła na moją skrzynkę - ale po kilku próbach (załadowaniach zedytowanego php na serwer) maile przestaly przychodzić :/ macie może pomysł dlaczego? czy coś mogło się "zapchać"? :D bo chyba z 20 razy wysyłałem maile przez ten formularz :) z góry dźwiękówka za pomoc! :D
Napisano 19 Kwiecień 200718 l Witam możliwe ,że serwer ma zablokowaną funkcje mail() albo masz zle ustawony serwer smtp w jakiej wersj php zapisałeś skrypt sprawdz którą wersje obsługuje serwer. pozdro
Napisano 19 Kwiecień 200718 l Autor a gdzie sprawzić w jakiej wersji? bo ja napisałem to w notatniku :) ale chyba obsługuje - ma obsługę php 4.4.1, a o mailu napisali tak: Ścieżka do sendmail - /usr/sbin/sendmail i nie wiem co mam z tym zrobić :)
Napisano 19 Kwiecień 200718 l A na lanie działa ci nadal ? ah i czym wysyłasz loadVars czy Virables ?
Napisano 19 Kwiecień 200717 l po pierwsze tutaj: $message = $_POST["adres"]; $message = $_POST["ilosc"]; $message = $_POST["platnosc"]; 3 razy przypisujesz wartość do jednej zmiennej co powoduje nadpisanie :) i ostatecznie zostaje przypisane pole platnosc jako że jest przypisywane ostatnie. hee więc musisz albo złączyć wartości w zmiennej jak w &headers (poprzez postawienie kropki przez znakiem = ) albo zrób se chopie tak: $message = "ADRES:\n$_POST[adres]\nILOSC: $_POST[ilosc]\nPLATNOSC: $_POST[platnosc]"; i zapewne nie wysyła bo skasowałeś małpke "@" przed 'mail' hyhy ide robić dalej zadanie z matmy -.- pozdro300 EDIT: i hax0r, jak moze być zablokowany mail() jak przecierz napisal ze mu wysyłało, coś pokopał chłopak i sie zebało