Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam jestem początkującym użytkownikiem maxa no wiec mam wiele pytań więc AMD 1,8GHz 64 bit i 512 ram i czas renderingu jest bardzo długi i wydaje mi sie ze jak dokupię RAM-u to będzie lepiej ale właśnie lepiej kupić 1Gb(Pc800) czy 2Gb(Pc533) i drugie pytanie czy na czas renderingu wpływa karta graficzna no i ostatnie pytanie czy jak bym zainstalował maxa 9 64 bit na systemie 64 bitowym czy przyspieszyło by to czas renderingu z góry dzieki za odpowiedzi

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 1,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

1) Na czas renderingu wpływ największy ma procesor i RAM. Zdecydowanie powinieneś zastanowić się nad dodaniem RAM'u, bądź też wymianą procesora - w zależności jakie fundusze chcesz na to przeznaczyć. Moim zdaniem zdecydowanie powinieneś zainwestować w 2GHz na częstości 533MHz.

2) Karta graficzna w standardowych programach 3D nie ma żadnego wpływu na czas renderingu. Jedyny wpływ ma tam, gdzie grafika jest generowana na bierząco, czyli w viewportach.

3) Skorzystanie z możliwości systemu 64-bitowego z pewnością poprawi czas renderingu.

4) Pozdrawiam;)

Napisano

3) Skorzystanie z możliwości systemu 64-bitowego z pewnością poprawi czas renderingu.

jak sobie dokupisz jeszcze z 3 GB ramu

64 bity nie jest szybsze od 32, jedynie przydział pamięci jest szerszy i sprawdza się dopiero przy sporej ilości pamięci i obliczeniach które jej potrzebują.