Temporal Napisano 29 Kwiecień 2007 Napisano 29 Kwiecień 2007 Cóż moje umiejętności są małe a przez szacunek do tego forum nie będe zasyfiał finished works no więc tutaj dam swoje wypociny. Co prawda nie mam zamiaru już tego kończyć ale jakieś rady na przyszłośc się napewno przydadzą. http://img185.imageshack.us/img185/4084/render5xl9.png http://img185.imageshack.us/img185/609/render6gz3.png
piksar Napisano 29 Kwiecień 2007 Napisano 29 Kwiecień 2007 całkiem ładnie ale ....... lewy klawisz nie opisany te przetłoczenia pod zegarem to głośniczek ?
Topek Napisano 29 Kwiecień 2007 Napisano 29 Kwiecień 2007 czemu calosc nie rzuca cienia skoro wskazowki maja taki wielki? na drugim renderze przy otworach na gorze siatka chyba ma bugi material tego metalowego z drugiego renderu popraw (teraz jakies nieteges) sam model mi sie podoba :)
Temporal Napisano 29 Kwiecień 2007 Autor Napisano 29 Kwiecień 2007 Sorry ale nie rozumiem ani pierwszego ani drugiego. Żadnego głośniczka nie ma a z opisem to też nie wiem o co chodzi.
Topek Napisano 29 Kwiecień 2007 Napisano 29 Kwiecień 2007 teraz chyba bedziesz wiedzial o co biega (mam nadzieje ;)) teraz nie moge otworzyc rendera z tylu (cos z linkiem chyba) to nie mam jak ci tego dokladnie wyjasnic :(
piksar Napisano 29 Kwiecień 2007 Napisano 29 Kwiecień 2007 na pierwszym renderze masz na górze dwa guziczki, nity whatever, lewy nie ma symbolu a prawy ma (jakiś mikrofonik czy co tam) jeśli to pod spodem to głośniczki to powinny mieć jakieś otwory.
Temporal Napisano 29 Kwiecień 2007 Autor Napisano 29 Kwiecień 2007 No więc tak pomimo że renderowanie w mentalu na jakimś poziomie opanowałem to zoptymilizowałem czas renderowania poprzez pójście na łatwizne. Jeśli bym robił scene to bym się bardziej pobawił w rendering a tak to modelik oświetliłem tylko mapą HDRI bez żadnych innych śwateł :P. Cieni nie ma bo nie mają od czego powstać :P (no mogłem się postarać o jakieś światło). Ten głośniczek to tak naprawde symbol podświetlania tarczy :D. Tak w ogóle to modelując to zegarek wzorowałem się na orginale który gdzieś tam leży w moim pokoju. Próbowałem odwzorować ten realny zegar no i częsciowo mi się udało (tak myśle :P).
avant.garde Napisano 29 Kwiecień 2007 Napisano 29 Kwiecień 2007 Hmmm, mi się nie podoba materiał drewna - raczej wygląda to na plastik i to troszkę wiejący tandetą;)
Temporal Napisano 30 Kwiecień 2007 Autor Napisano 30 Kwiecień 2007 No bo są cztery wskazówki jak w orginale. Ta czwarta jest od alarmu.
ema421 Napisano 25 Sierpień 2007 Napisano 25 Sierpień 2007 beznadziejne materialy ,model ujdzie,chciarz nic ciekawego ... .
mis3k Napisano 1 Listopad 2008 Napisano 1 Listopad 2008 Zegar wygląda jak ręczna robota, czyli jest krzywy i widać podziały w środkowej części. To co się odbija na tarczy psuje cały efekt. No i shadery, dałeś takie glosy reflecion, że wygląda to jak błyszcząca skóra a nie metal albo drewno. Brak tła i podłoża, i żadnego cienia nie widać. Sorry,ale na razie nieco lipnie wygląda.
Temporal Napisano 1 Listopad 2008 Autor Napisano 1 Listopad 2008 lol czlowieku patrz na daty bo to stare i przedwojenne jest :P chyba ze Ty to z tych co obraza sie na jakis komentarz i szukasz wczesneijszych prac tej osoby ktora sie wkurzyla czy cos :P czasami mysle ze moderatrorzy powinni blokowac stare topici by dzieci nie musialy ich odkopywac
mis3k Napisano 14 Listopad 2008 Napisano 14 Listopad 2008 może jakbyś coś więcej wrzucił to by było co komentować. A moja ocena była rzetelna i obiektywna. Poparta argumentami. Bez żadnej złośliwości.
09121986 Napisano 14 Listopad 2008 Napisano 14 Listopad 2008 model prosty ,ale fajnie wyszedł ,jednego buga widze na renderze od tyłu ,prawy górny róg, nad wejściem na śrubke. Na materiałach i renderze sie nie znam ,więc sie nie odzywam. PS. Śrubek brakuje w tych otworkach z tyłu ;)
Temporal Napisano 14 Listopad 2008 Autor Napisano 14 Listopad 2008 Ja tam sie nie obrazam sa sam komentarz bo wiem ze to ma mase bledow itp jednak nie widze sensu w odkopywaniu starych topicow ktorych czas naprawde juz minal wieki temu. Nekroposting to nekroposting to tak jakbys teraz zaczal latac bo starych topicach z pomoca i zaczal odpowiadac na pytania ktore juz dawno uzyskaly odpowiedz.
Rekomendowane odpowiedzi