Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

czemu calosc nie rzuca cienia skoro wskazowki maja taki wielki?

na drugim renderze przy otworach na gorze siatka chyba ma bugi

material tego metalowego z drugiego renderu popraw (teraz jakies nieteges)

sam model mi sie podoba :)

Napisano

teraz chyba bedziesz wiedzial o co biega (mam nadzieje ;))

teraz nie moge otworzyc rendera z tylu (cos z linkiem chyba) to nie mam jak ci tego dokladnie wyjasnic :(

Napisano

na pierwszym renderze masz na górze dwa guziczki, nity whatever, lewy nie ma symbolu a prawy ma (jakiś mikrofonik czy co tam)

jeśli to pod spodem to głośniczki to powinny mieć jakieś otwory.

Napisano

No więc tak pomimo że renderowanie w mentalu na jakimś poziomie opanowałem to zoptymilizowałem czas renderowania poprzez pójście na łatwizne. Jeśli bym robił scene to bym się bardziej pobawił w rendering a tak to modelik oświetliłem tylko mapą HDRI bez żadnych innych śwateł :P. Cieni nie ma bo nie mają od czego powstać :P (no mogłem się postarać o jakieś światło). Ten głośniczek to tak naprawde symbol podświetlania tarczy :D. Tak w ogóle to modelując to zegarek wzorowałem się na orginale który gdzieś tam leży w moim pokoju. Próbowałem odwzorować ten realny zegar no i częsciowo mi się udało (tak myśle :P).

Napisano

Zegar wygląda jak ręczna robota, czyli jest krzywy i widać podziały w środkowej części. To co się odbija na tarczy psuje cały efekt. No i shadery, dałeś takie glosy reflecion, że wygląda to jak błyszcząca skóra a nie metal albo drewno. Brak tła i podłoża, i żadnego cienia nie widać. Sorry,ale na razie nieco lipnie wygląda.

Napisano

lol czlowieku patrz na daty bo to stare i przedwojenne jest :P chyba ze Ty to z tych co obraza sie na jakis komentarz i szukasz wczesneijszych prac tej osoby ktora sie wkurzyla czy cos :P czasami mysle ze moderatrorzy powinni blokowac stare topici by dzieci nie musialy ich odkopywac

Napisano

może jakbyś coś więcej wrzucił to by było co komentować. A moja ocena była rzetelna i obiektywna. Poparta argumentami. Bez żadnej złośliwości.

Napisano

model prosty ,ale fajnie wyszedł ,jednego buga widze na renderze od tyłu ,prawy górny róg, nad wejściem na śrubke.

Na materiałach i renderze sie nie znam ,więc sie nie odzywam.

PS. Śrubek brakuje w tych otworkach z tyłu ;)

Napisano

Ja tam sie nie obrazam sa sam komentarz bo wiem ze to ma mase bledow itp jednak nie widze sensu w odkopywaniu starych topicow ktorych czas naprawde juz minal wieki temu. Nekroposting to nekroposting to tak jakbys teraz zaczal latac bo starych topicach z pomoca i zaczal odpowiadac na pytania ktore juz dawno uzyskaly odpowiedz.