Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 16
  • Wyświetleń 2,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

całkiem ładnie ale .......

lewy klawisz nie opisany

te przetłoczenia pod zegarem to głośniczek ?

Napisano

czemu calosc nie rzuca cienia skoro wskazowki maja taki wielki?

na drugim renderze przy otworach na gorze siatka chyba ma bugi

material tego metalowego z drugiego renderu popraw (teraz jakies nieteges)

sam model mi sie podoba :)

Napisano
  • Autor

Sorry ale nie rozumiem ani pierwszego ani drugiego. Żadnego głośniczka nie ma a z opisem to też nie wiem o co chodzi.

Napisano

teraz chyba bedziesz wiedzial o co biega (mam nadzieje ;))

teraz nie moge otworzyc rendera z tylu (cos z linkiem chyba) to nie mam jak ci tego dokladnie wyjasnic :(

Napisano

na pierwszym renderze masz na górze dwa guziczki, nity whatever, lewy nie ma symbolu a prawy ma (jakiś mikrofonik czy co tam)

jeśli to pod spodem to głośniczki to powinny mieć jakieś otwory.

Napisano
  • Autor

No więc tak pomimo że renderowanie w mentalu na jakimś poziomie opanowałem to zoptymilizowałem czas renderowania poprzez pójście na łatwizne. Jeśli bym robił scene to bym się bardziej pobawił w rendering a tak to modelik oświetliłem tylko mapą HDRI bez żadnych innych śwateł :P. Cieni nie ma bo nie mają od czego powstać :P (no mogłem się postarać o jakieś światło). Ten głośniczek to tak naprawde symbol podświetlania tarczy :D. Tak w ogóle to modelując to zegarek wzorowałem się na orginale który gdzieś tam leży w moim pokoju. Próbowałem odwzorować ten realny zegar no i częsciowo mi się udało (tak myśle :P).

Napisano

Zegar wygląda jak ręczna robota, czyli jest krzywy i widać podziały w środkowej części. To co się odbija na tarczy psuje cały efekt. No i shadery, dałeś takie glosy reflecion, że wygląda to jak błyszcząca skóra a nie metal albo drewno. Brak tła i podłoża, i żadnego cienia nie widać. Sorry,ale na razie nieco lipnie wygląda.

Napisano
  • Autor

lol czlowieku patrz na daty bo to stare i przedwojenne jest :P chyba ze Ty to z tych co obraza sie na jakis komentarz i szukasz wczesneijszych prac tej osoby ktora sie wkurzyla czy cos :P czasami mysle ze moderatrorzy powinni blokowac stare topici by dzieci nie musialy ich odkopywac

Napisano

może jakbyś coś więcej wrzucił to by było co komentować. A moja ocena była rzetelna i obiektywna. Poparta argumentami. Bez żadnej złośliwości.

Napisano

model prosty ,ale fajnie wyszedł ,jednego buga widze na renderze od tyłu ,prawy górny róg, nad wejściem na śrubke.

Na materiałach i renderze sie nie znam ,więc sie nie odzywam.

PS. Śrubek brakuje w tych otworkach z tyłu ;)

Napisano
  • Autor

Ja tam sie nie obrazam sa sam komentarz bo wiem ze to ma mase bledow itp jednak nie widze sensu w odkopywaniu starych topicow ktorych czas naprawde juz minal wieki temu. Nekroposting to nekroposting to tak jakbys teraz zaczal latac bo starych topicach z pomoca i zaczal odpowiadac na pytania ktore juz dawno uzyskaly odpowiedz.