Nowi Napisano 5 Maj 2007 Napisano 5 Maj 2007 A Wiec Mam proplem z tym co widac na renderze probowlaem zemieniac rozne ustawienia ale caly czas sa te biale kropki czasami jest ich mniej. Pozdro CO Z TYM ZROBIĆ BO NIE MAM POJĘCIA :/ A nie patrzcie na reszte bo to dopiero pierwszy render :P
Lis Napisano 5 Maj 2007 Napisano 5 Maj 2007 pewno v-ray. Zaznacz opcje Sub-pixel maping i clamp output w zakładce Color mapping
Nowi Napisano 5 Maj 2007 Autor Napisano 5 Maj 2007 Upsi Sorki zapomniałem Max8, V-ray 1,5R Rc2 -> Lis Wielkie dzięki zaraz sprawdze :P
Nowi Napisano 5 Maj 2007 Autor Napisano 5 Maj 2007 No i zadziałało wielkie dzieki -> LIS Niemoge jeszcze tylko wyelimonować zmyt mocnego rozjaśnienia kafli tych blisko okien :/ widac je jak białe plamy :/ widac je po prawej Pozdro może jeszcze kilka prób i coś wyjdzie
Marcin Napisano 5 Maj 2007 Napisano 5 Maj 2007 możesz użyć w color mapping Exponetial, jednocześnie zmniejszając moc świateł i podbijając wartość dark multiplier np. do wartości 1.6 (moim zdaniem wyżej nie ma sensu)
Nowi Napisano 5 Maj 2007 Autor Napisano 5 Maj 2007 No zobaczymy pewnie efekt bedzie lepszy ale sie boje ze inn tekstury bedą inaczej wygladały a narezie sa zadawalające :P poprobujemy :D Dzieki Za Rady :D
Rekomendowane odpowiedzi