Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Cześć

W Maxie bawię się od niedawna (jakieś może 30 godzin spędzone przy monitorze) ale już cos tam potrafię ZROBIC :> , moje pytanie brzmi ... Jak w 3ds max 5 można ze sobą połączyć dwa obiekty w jeden obiekt ???? bo modeluje właśnie sobie widelec ;) ale problem jest taki ze nie mogę go wymodelować ponieważ mój widelec składa się z 2 warstw których nie potrafię połaczyc w jedną całość :

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jest kilka mozliwosci, ale jasnowidza ostatnio zabanowalismy, wiec musisz co nieco pokazac, zebysmy nie musieli opisywac kazdej techniki, a dobrali te wlasciwa.

Napisano
  • Autor

Hehehe coś mi się walnęło :)(jak zwykle) to jest łyżeczka a nie żadne widelec :D ...No a „SKRIN’ jak widać.... nie jest to zapewne najładniejsza łyżka na świecie ;) ale jak na pierwszy raz to CHYBA wmiare styknie :P więc może teraz mi ktoś powie jak połączyć te dwie warstwy łyżeczki w jeden obiekt ?? .. i to w miare możliwość szybko bo ciągle siedzę w jednym momęcie moich prac bo niemoge tej jeb*** a może ktoś zna inny w miarę prosty sposób na zrobienie łyżeczki :D ???? bede wdzieczny za jakiekolwiek podpowiedzi i ocene czy łyzka wygląda na łyżkę :) jak mi pomożecie to z checią wkleje gotową łyżeczkę do tego teamtu zeby się pochwalić :) .. ok czekam na odpowiedzi ...

lyzka.jpg

z poważaniem [lol2] FiliP

Napisano

A ja proponuje przeczytać dokładnie jeszcze raz tego tutoriala z którego korzystasz :)...

to wygląda mi jak żywcem zrobone z ksiązeczki \"Matrix jak to zrobić\" można ją było z netu albo z gazety...Rysunki toczka w toczkę z tamtąd... ;)

Napisano
  • Autor

Zwierzak :) to właśnie z tamtą :D dokładniej z osloskopu jak ktoś kojarzy ;) .. No ale problem taki .. jest „”zaznacz zatem cała połowę łyżki , z widoku TOP po wina zmienić kolor na czerwony , a w bocznym menu znaj przycisk miror , następnie opcje COPY, a obok ikonę odbicia poziomego . NA koniec wciśnij przycisk mirror a wtedy powinno pojawić się dobie łyżki .. bla bla bla Przesuń skopiowaną połówkę tak aby dwa końce się stykały . Pojawi się wówczas pytanie czy połączyć końcówki wiesz kołków....” i gówno prawda ; ( ja mam chyba jakiegoś DOWNA bo mnie się nic nie pyta ;

łyzeczka zrobiona innym sposobem :) na który wpadłem sam aktualnie wygląda tak ale nadal niema ona GRUBOŚĆi :( eh jak narazie to marne mam te początki albo za szybko sie biorę za takie trudne żeczy jak wymodelowanie łyżki :)

lyzka2.jpg

Napisano
  • Autor

wkocu udalo mi sie cos osiagnac :) patrzcie i podziwaicje :> jestem z siebie cholera dumny :) ....

lyzka%20ostanie%20starcie.jpg

dziekuje wszystkim za podpowiedzi ..... i za trud wlany w pisanie :) ....