Napisano 7 Maj 200717 l W zasadzie to ja dopiero zaczynam robić zdjęcia (tzn takie które nie są np. dokumentacją imienin cioci) dlatego proszę o wyrozumiałość ;)
Napisano 7 Maj 200717 l poczytaj watek FAQ dla poczatkujacych, zapoznaj sie z pewnymi zasadami stosowanymi w fotografi, ogladaj wiele zdjec takiego typu jakiego chcial bys robic ty (jak wszedzie kto/co jest od/do wszystkiego to jest do niczego wiec nieda sie byc dobrym we wszystkich rodzajach zdjec), proboj kiedy tylko masz okazje a napewno cos zdzialasz. To tak odemnie jako iz dopiero zaczynasz :)
Napisano 8 Maj 200717 l pierwsze i drugie fajowe :D jaki sprzet ? masz potencjał :D co do uwag to mi sie wydaje ze w Twoich fotach brak jakiegos punktu na ktorym odrazu skupia sie wzrok - no niby jest bak ale trzeba go poszukac bo zlewa sie z tlem ;/ a w zdj z trawa nie wiadomo na czym sie skupic... to tyle jesli chodzi o uwagi Powodzenia i cykaj jak najwiecej :D
Napisano 8 Maj 200717 l Autor Sprzęt to: PANASONIC DMC TZ2 A co do kompozycji to się zgodzę, tyle że trudno cokolwiek ustawiać i w ogóle kiedy np. taki owad lata jak szalony ja mu zrobiłem w sumie 20 zdjęć i tylko te dwa wyszły normalnie, reszta albo zamazane albo już w ogóle go nie widać... Ale trening czyni mistrza :D Jest jeszcze kilka innych zdjęć z tej sesji ale: tutaj przekombinowałem w postprodukcji Tutaj w zasadzie nie ma nic konkretnego :/ A tutaj tak samo:
Napisano 21 Maj 200717 l ostatnie 3 zdjęcia są jak z "cioci albumu" :D inne to znaczy te wcześniejsze ładne trawa fajna ! :D elo pozdro