Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

W zasadzie to ja dopiero zaczynam robić zdjęcia (tzn takie które nie są np. dokumentacją imienin cioci) dlatego proszę o wyrozumiałość ;)

osodp4.jpg

biayaswf0.jpg

oso2js2.jpg

lipc9.jpg

kwiatki11oc2.jpg

zgxghuw4.jpg

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

poczytaj watek FAQ dla poczatkujacych, zapoznaj sie z pewnymi zasadami stosowanymi w fotografi, ogladaj wiele zdjec takiego typu jakiego chcial bys robic ty (jak wszedzie kto/co jest od/do wszystkiego to jest do niczego wiec nieda sie byc dobrym we wszystkich rodzajach zdjec), proboj kiedy tylko masz okazje a napewno cos zdzialasz. To tak odemnie jako iz dopiero zaczynasz :)

Napisano

pierwsze i drugie fajowe :D jaki sprzet ? masz potencjał :D co do uwag to mi sie wydaje ze w Twoich fotach brak jakiegos punktu na ktorym odrazu skupia sie wzrok - no niby jest bak ale trzeba go poszukac bo zlewa sie z tlem ;/ a w zdj z trawa nie wiadomo na czym sie skupic... to tyle jesli chodzi o uwagi

Powodzenia i cykaj jak najwiecej :D

Napisano
  • Autor

Sprzęt to: PANASONIC DMC TZ2

A co do kompozycji to się zgodzę, tyle że trudno cokolwiek ustawiać i w ogóle kiedy np. taki owad lata jak szalony ja mu zrobiłem w sumie 20 zdjęć i tylko te dwa wyszły normalnie, reszta albo zamazane albo już w ogóle go nie widać... Ale trening czyni mistrza :D

Jest jeszcze kilka innych zdjęć z tej sesji ale:

tutaj przekombinowałem w postprodukcji

jablonui4.jpg

Tutaj w zasadzie nie ma nic konkretnego :/

ruinysc3.jpg

A tutaj tak samo:

plener1fz7.jpg

Napisano

ostatnie 3 zdjęcia są jak z "cioci albumu" :D inne to znaczy te wcześniejsze ładne trawa fajna ! :D

elo pozdro

Napisano

Dokładnie, te pierwsze trochę ciekawsze niż te-jakies takie bez wyrazu są.