Napisano 15 Maj 200717 l Witam wszystkich!Jest to moja pierwsza pracka ktora postanowilem wrzucic na forum.Praca ta ma przedstawiac moj pokoj.Mam nadzieje ze dzieki Waszym opinia i podpowiedzia uda mi sie w koncu cos skonczyc. No to pierwszy wrzut mebelki jeszcze brakuje im szafy i oczywiscie jak widac na materialach,swiatlach,shaderach i renderac nie znam sie wogole wiec to tak na probe: Czekam na krytyke Aha i prace robie w maxie 7 render mental ray
Napisano 15 Maj 200717 l całkiem nieźle to wygląda :) polecam najpierw wszystko wymodelować w osobnych plikach (każdą rzecz osobno) pozwala to na szybkie testowanie modeli bo nie musisz renderować całej scenki, no i łatwiej sie modeluje kiedy komputer nie zamula pod ciężarem całości :) polecam także zrobić prosta scenkę studia i tam testować modele. poza tym odpuść sobie teksturowanie i materiały póki nie skończysz modelować, ja właśnie tak robie i dzięki temu mogę się skupić na jednym i zrobić do tak jak bym chciał. pozdro czekam na więcej :) edit: cieszę się że mogłem pomóc :D
Napisano 15 Maj 200717 l :X-em[2]: Zgadzam sie z Tobą w kwestii texturowania... czyli to to na koniec Czytając ten wątek nauczyłem się, aby umieszczać każdy obiekt osobno;p Za każdym razem musiałem czekać, aż zrenderuje mi się całość. Faktycznie to dobry sposób i także polecam
Napisano 15 Maj 200717 l Autor Dzieki za rady:) Wszyscy dobrze wiemy jak to jest gdy chce sie zobaczyc efekt....ale dzieki X-em sproboje zrobic tak jak mowisz :)I faktycznie ze swiatlem komp juz zaczyna pokazywac ze nie jest pierwszej swiezosci:/ Jutro zrobie upek