Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich!Jest to moja pierwsza pracka ktora postanowilem wrzucic na forum.Praca ta ma przedstawiac moj pokoj.Mam nadzieje ze dzieki Waszym opinia i podpowiedzia uda mi sie w koncu cos skonczyc.

No to pierwszy wrzut mebelki jeszcze brakuje im szafy i oczywiscie jak widac na materialach,swiatlach,shaderach i renderac nie znam sie wogole wiec to tak na probe:

ef1a63161e149b6bm.jpg

Czekam na krytyke

Aha i prace robie w maxie 7 render mental ray

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 964
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

całkiem nieźle to wygląda :)

polecam najpierw wszystko wymodelować w osobnych plikach (każdą rzecz osobno) pozwala to na szybkie testowanie modeli bo nie musisz renderować całej scenki, no i łatwiej sie modeluje kiedy komputer nie zamula pod ciężarem całości :)

polecam także zrobić prosta scenkę studia i tam testować modele.

poza tym odpuść sobie teksturowanie i materiały póki nie skończysz modelować, ja właśnie tak robie i dzięki temu mogę się skupić na jednym i zrobić do tak jak bym chciał.

pozdro czekam na więcej :)

edit: cieszę się że mogłem pomóc :D

Napisano

:X-em[2]: Zgadzam sie z Tobą w kwestii texturowania... czyli to to na koniec

Czytając ten wątek nauczyłem się, aby umieszczać każdy obiekt osobno;p Za każdym razem musiałem czekać, aż zrenderuje mi się całość. Faktycznie to dobry sposób i także polecam

Napisano
  • Autor

Dzieki za rady:) Wszyscy dobrze wiemy jak to jest gdy chce sie zobaczyc efekt....ale dzieki X-em sproboje zrobic tak jak mowisz :)I faktycznie ze swiatlem komp juz zaczyna pokazywac ze nie jest pierwszej swiezosci:/

Jutro zrobie upek