MIKATO Napisano 23 Maj 2007 Share Napisano 23 Maj 2007 Witam wszystkich co sie znaja na tym programie, mam problem, a mianowicie mam projekt budynku w ArchiCAD 10, ktory nastepnie exportuje do 3dsmaxa, tam grupuje elementy, ktore pozniej beda mialy nadane odpowiednie materialy, potem exportuje ten budynek w formacie .3ds do Vue 6 xStream i dokladam reszte, czyli niebo i caly ekosystem. I tu jest moj problem powierzchnie budynku w Vue 6 xStream po wyrenderowaniu zle odwzorowuja cienie padajacego na nie swiatla. Probowalem juz wielu sposobow w 3dsmax-sie, z odpowiednim mapowaniem UVW, bez tych koordynacji, exportowalem do .DXF i wiele innych i nic nie pomagalo. W 3dsmaxie jak renderuje przez Mental Rayea to swiatlo padajace na powierzchnie budynku daje dobre cienie w Vue 6 xStream nie chce. Co najdziwniejsze jak w 3dsmaxie utworze jakas inna bryle np. szescian czy kule czy cos innego to po zaimportowaniu do Vue 6 xStream jest dobrze z cieniami. POMOCY!!! bo juz sam nie wiem co jest grane. Dzieki wszyskim ekspertom... Sam nie znam nikogo co by mi pomogl w tej materii. Pozdrawiam i czekam na info od was z niecierpliwoscia. A ... niech ktos napisze jak sie dodaje zdjecia to dolacze jedno z tym dziwnym zjawiskiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 24 Maj 2007 Share Napisano 24 Maj 2007 poprostu wklej linka do zdjęcia, przyda się (wrzuć je na http://www.fotosik.pl lub coś innego) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGregor Napisano 29 Maj 2007 Share Napisano 29 Maj 2007 Witam. Moze kliknij 2x w obiekt i pojawi sie okno POLYGON MESH OPTIONS potem zredukuj MAX SMOOTHING ANGLE. Myśle , że o to chodzilo 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi