MIKATO Napisano 23 Maj 2007 Napisano 23 Maj 2007 Witam wszystkich co sie znaja na tym programie, mam problem, a mianowicie mam projekt budynku w ArchiCAD 10, ktory nastepnie exportuje do 3dsmaxa, tam grupuje elementy, ktore pozniej beda mialy nadane odpowiednie materialy, potem exportuje ten budynek w formacie .3ds do Vue 6 xStream i dokladam reszte, czyli niebo i caly ekosystem. I tu jest moj problem powierzchnie budynku w Vue 6 xStream po wyrenderowaniu zle odwzorowuja cienie padajacego na nie swiatla. Probowalem juz wielu sposobow w 3dsmax-sie, z odpowiednim mapowaniem UVW, bez tych koordynacji, exportowalem do .DXF i wiele innych i nic nie pomagalo. W 3dsmaxie jak renderuje przez Mental Rayea to swiatlo padajace na powierzchnie budynku daje dobre cienie w Vue 6 xStream nie chce. Co najdziwniejsze jak w 3dsmaxie utworze jakas inna bryle np. szescian czy kule czy cos innego to po zaimportowaniu do Vue 6 xStream jest dobrze z cieniami. POMOCY!!! bo juz sam nie wiem co jest grane. Dzieki wszyskim ekspertom... Sam nie znam nikogo co by mi pomogl w tej materii. Pozdrawiam i czekam na info od was z niecierpliwoscia. A ... niech ktos napisze jak sie dodaje zdjecia to dolacze jedno z tym dziwnym zjawiskiem.
Master Kiełbaster Napisano 24 Maj 2007 Napisano 24 Maj 2007 poprostu wklej linka do zdjęcia, przyda się (wrzuć je na http://www.fotosik.pl lub coś innego)
McGregor Napisano 29 Maj 2007 Napisano 29 Maj 2007 Witam. Moze kliknij 2x w obiekt i pojawi sie okno POLYGON MESH OPTIONS potem zredukuj MAX SMOOTHING ANGLE. Myśle , że o to chodzilo 1
Rekomendowane odpowiedzi