Gość broadway12 Napisano 24 Maj 2007 Napisano 24 Maj 2007 Witam, Moje pytanie: Mam kamere na sciezce (path constraint) chcialbym plynnie regulowac jej predkosc tzn plynnie zwalniac i przyspieszac. Uzywam maxa 9. W track view moje klucze dotyczace pozycji kamery na sciezce sa nie-bezierowskie, czyli nie moge rysowac plynnej krzywej lapiac za uchwyty. Prosze o pomoc - jak to zrobic? Przy okazji - kamera czesto wykonuje malo plynne ruchy w miejscach wierzcholkow sciezki (skacze) - czy mozna to jakos wygladzic automatycznie czy po prostu sciezka musi byc idealna?
gregorjan Napisano 24 Maj 2007 Napisano 24 Maj 2007 Curve editor(pic.1)-wygładzenie punktu(pic.2) Obrazki z max 7 ale jak pamiętam z 9 to chyba się nie różni
Łukasz Jaskólski Napisano 24 Maj 2007 Napisano 24 Maj 2007 przełącz sie z linear na bezier float w panelu motion/assign controller/ path coinstraint / position jak na obrazku
Gość broadway12 Napisano 25 Maj 2007 Napisano 25 Maj 2007 ... to jest dokladnie to o co mi chodzilo. dziekuje za poswiecony czas. Andrzej
Rekomendowane odpowiedzi