gd18 Napisano 31 Maj 2007 Napisano 31 Maj 2007 witam spróbuję w miarę zrozumiale jaki mam probllem z vray. komp C2d e6600 ram 3gb geil 800 ultra buduję scenkę tak dla testów, aby całkowicie zamulić kompa, wrzucam xxx ilość drzewek, powstaje cały las, scenka połyka ok 2,5 gb ramu, i ma ok 1,5 mln poly. naciskam f9 coś tam się chwilę robi i wyskakuje taki błąd vray (później dorzucę print screen) że niby ma za mało ramu, czy jakiś błąd ramu?. Zainwestowałem w sumie już ponad 3k w kompa i spodziewałem się trochę większych możliwości, niż zbudowanie domku dołożenie 10 drzewek (evermotion archmodels) i błedu na koniec???. Jak ktoś wie jak może pomóc lub dać jakąś wskazówkę, bardzo byłbym, wdzięczny pozdro
Topek Napisano 31 Maj 2007 Napisano 31 Maj 2007 ...buduję scenkę tak dla testów, aby całkowicie zamulić kompa... no to Ci sie udalo :) poczytaj o vray proxy np. http://www.evermotion.org/index.php?unfold_exclusive=154&unfold=exclusive
Łukasz Jaskólski Napisano 31 Maj 2007 Napisano 31 Maj 2007 temat juz kiedys sie przewijal na forum w moim przypadku pomoglo zwiekszenie limitu wirtualnej pamieci z 2 na 3G (w boot.ini (xp sp2)) i ustawienie rozmiaru pamieci wirtualnej na sterowana przez system
gd18 Napisano 1 Czerwiec 2007 Autor Napisano 1 Czerwiec 2007 ale podczas rendery zżera mi tylko pamięć ram a nie virtual, i jak dochodzi do kresu to wywala błąd i koniec na tym...
Jesus Napisano 4 Czerwiec 2007 Napisano 4 Czerwiec 2007 Spróbuj: F10 Zakładka Render Rollout System Default geometry -> zmień ze Static na Dynamic a jeśli to nie pomoże to znaczy że to nie wina pamięci.
Rekomendowane odpowiedzi