Napisano 1 Czerwiec 200717 l czesc, zzwracam się z serdeczną prośbą. for i in selection do i.material = meditmaterials [random 1 5] no i działa fajnie. ale chciałbym zeby po zaznaczenu faców w edit poli nadawać im materiały 0d 1 do 5 dzięks
Napisano 2 Czerwiec 200717 l Nie da sie przypisac osobnych materialow do roznych faceow obiektu, chyba ze uzyjesz materialu Multi/Sub-Object i poustawiasz poszczegolnym faceom losowe id, wtedy bedzie to wygladalo tak: local fCount = polyOp.getNumFaces $ local sel_array = polyOp.getFaceSelection $ for i in 1 to fCount do ( if (sel_array[i] == true) then polyOp.setFaceMatID $ i (random 1 5) )
Napisano 2 Czerwiec 200717 l Autor co prawda nie ja to napisałem ale dla multi materiala mamy coś takiego. chyba skrypty robia dokładnie to samo ale są zupełnie inaczej napisane :) Bardzo pochebia mi ze mój kod jest krótszy od kodu Pana Moderatora. for sel in selection do ( for f in (polyOp.getFaceSelection sel) do ( polyOp.setFaceMatID sel f (random 1 5) ) ) pozdawiam i dziekuję za odpowiedz.