Napisano 29 Październik 200222 l Hej...Mam pytanko...Otoz czy ktos moglby mi powiedziec gdzie moge znalezc tutorialki traktujace o projektowaniu wnetrz budynkow? Jakies kuchnie, pokoje itd...ewentualnie jezeli mozecie polecic jakies ksiazki...Bardzo prosze o pomoc Dziekuje [Edited on 29-10-2002 by jfdarkman]
Napisano 5 Listopad 200222 l Zadaj sobie pyatanie czy ┐eczywisŠie Max\'a chcesz uzywaŠ do vizualek. JeÂli tak to bardziej polecam 3DSViz 4, teraz to siŕ nazywa inaczej no ale wiadomo o co chodzi ;) Mam ten program jest kilka u│atwiej wzglŕdem standardowego Max\'a, Viz ma szybkie modelowanie Âcian, okna dzwi, dzewka itp. Te┐ mogŕ udostŕpniŠ p│ytkŕ CD do Viza lecz 3 wersji, ktˇr▒ dosta│em od │ˇdzkiej firmy ju┐ nie pamiŕtam jakiej, ale jestem im wdziŕczny :D Jak przyjadŕ do domu to wrzucŕ na ftp-a tego Viza i tutka. JeÂli nadal bŕdziesz chcia│ ;-) Co prawda teraz ┐adziej kozystam z internetu, no ale w ciagu tygodnia powinienem sie tu zjawiŠ i odczytaŠ nowe posty he ;) Co do ksi▒┐ki to widzia│em narazie tylko jedn▒ do 3DSMax 3 - wiem to by│a inna d│u┐sza nazwa ale nie chce mi sie pisaŠ pe│nej ;) oczywiÂcie z wydawnictwa Helion. Nawet przydatna, jeÂli chodzi o podstawy. Dobra ko˝czŕ t▒ moj▒ zakrŕcon▒ wypowied╝;)
Napisano 21 Listopad 200222 l Je¶li jeszcze się nie dokopałe¶ do odpowiedniej ksi±żki na temat modelowania wnętrz to sprawdĽ może ksi±żkę zamieszczon± na tej stronie w dziale podstawy. Jest tam ksiżeczka w formacie PDF do ¶ci±gnięcia która uczy maxa głównie na przykładach dotycz±cych wnętrz. Sam j± tylko pobierznie przegl±dałem, ale kilku moich znajomych mówiło że jest O.K. Utrudnieniem może być to że jest ona pisana do MAXA R1 ale da się zorientować. W EMPIKU widziałem też cał± ksi±żk± z gotowymi bryłami mebli i wyposażenia wn±trz. To też w tym temacie może ci się przydać