Skocz do zawartości

Scena 3D : Wizualizacja Pałacu w Klewkach

WIERZBA

Rekomendowane odpowiedzi

Jakiś czas temu zrobiłem wizualkę pałacu . Wiem , że parę rzeczy spaprałem , ale było to na zlecenie i brakło czasu.

Tło , droga i inne też posklejane z różnych obrazków . Nie jest to czyste wpasowanie budynku w fotografię .:D

• Odpowiedzi 11
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Gość Voodooman

Obrazeczek bardzo mi się podobał, ale:

Oświetlenie - Wydaje mi się, że budyneczek po lewej (ten żółty) jest w cieniu

jednak on jest oświetlony jak reszta.(przypudruj w PS troche górę). Możliwe, że fotony przedzierają się przez te liście, jednak nie tak mocno. Inny numer jest z cieniem koło budynku. No.. noo

pierwszy raz widzę, aby jakiś przedmiot miał dwa cienie tak oddalone od siebie.

Poza tym wydaje mi się ta scena trochę prześwietlona tzn. jest wszysto niby OK, ale ja

bym zmniejszył kontrast o jakieś 10-20%. Postacie wyglądają dosyć kiepsko.. wywal

Nie podoba mi się tylko ta textura kamieni. Jest zbyt rozmyta i jakby ze zdjęcia zdrapywana..

Pozdrowienia.... od czarodzieja.;)

szkoda, że teksturki samego budynku nie są trochę ciekawsze.... ogólny efekt mógłby na tym sporo zyskać. Ale całość prezentuje się smakowicie. Trochę boli to drzewo po prawej i przebitka na budynek... :/

Tu już trochę przesadziłeś :) Zdecydowaie do poprawki..

Cześć,

jak na moje oko to trochę przegiołeś z ostrością budynku.Babcie z przodu mają rozmazane twarze...ok, nie ma sprawy, ale dlaczego przez okno nad drzwiami(tymi mniej więcej na środku) widać lampę.Może się mylę, więc sorry. Mimo wszystko pracka mi się podoba, bo wiem, co to znaczy robiś coś na zamówienie i pewnie w expresowym tempie.Pozdrawiam.

Witam!

Mnie sie podoba. Generalnie ladnie wszystko poskladales. Zastanawiam sie tylko nad jedna rzecza, czemu wszyscy robiac wizualizacje staraja sie pokazac obiekt w otoczeniu (prawdziwym lub komponowanym). Wizualizacja moze przeciez miec charakter artystyczny i nie musi nasladowac zdjecia. ...ale to juz tylko takie wolne odejscie od tematu...

Pozdrawiam!

Ogolne wrazenie dobre. Trzeba sie po prostu skupic na budynku. Czyste kolorki na elewacji - jak najbardziej moga byc. Panowie nie wszystko musi byc od razu spaprane zaciekami czy odparzeniami - to przeciez elewacja po renowacji i zmianie tynku - prosze mi wierzyc ze wlasnie tak bedzie \"blyszczec\" w sloncu.

Co do tla: za ludzmi osobiscie nie przepadam... Natomiast rzuca sie w oczy inna skala drzew w tle po lewej - tak naprawde sa zdecydowanie blizej niz to narzuca odleglosc na widoku, a juz calkiem daleko w tle i w lewym dolnym to RubberStamp ostro dzialal! :) Takie drobne wpadki sa zazwyczaj wynikiem zbyt dlugiego dlubania przy pracy - czlowiek przestaje zauwazac rzeczy ktore dla kogos patrzacego po raz pierwszy na obrazek sa natychmiast widoczne. Mnie tez sie to czesto zdarza...

Nastepnym razem zwroc na to uwage.

Pozdrawiam

Marek

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności