Napisano 24 Listopad 200321 l Sorki za umieszczenie tego posta tutaj ale nie wiedzialem gdzie go wsadzic ! Chodzi mi o to ze chcialbym zrobic jakas animowana bajke cos ala samurai jack i nie wiem jak to zrobic ! oki rysowac umiem mam kalki i juz zaczolem ale nie wiem w jakim programie kolorowac moje prace ! w ilustratoze zajelo by mi to wieki i bylo by widac roznice w rysunkach ! (te krzywe :( ) wie ktos jak to zrobic albo w jakim programie robili smuraja jacka ! Bardzo prosze o odpowidz !
Napisano 24 Listopad 200321 l Ja właśnie pracuję nad filmem i robię go całego w Photoshopie... :) Nie polecam jednak nikomu. Ghosting robię zmieniająć krycie warstw, itp. :) Straszna orka. Ale przy odrobinie cierpliwości można... Podpisuję się obiema ręcami pod pytaniem BigBirda. Jeśli ktoś wie cokolwiek, niech pisze.. HELP! (Słyszałem o programi Animo)
Napisano 24 Listopad 200321 l Autor Widzialem ostatnio toon shaderera ale jak sciagnolem kilka tutkow to sie zawiodlem bo nie chce robic czegos w 3d a puzniej zmieniac tego w bajke ! to samo z reszta moge zrobic w maksie uzywajac tekstury ink\'n paint zamiast standardowej !Ten smuraj jak oni go zrobili ? Jak ja bym zrobil to photoshopie to jak by moja postac nie ruszala by glowa w danym momecie to nie obrysowal bym jej tak samo jak poprzednio ! No chyba ze po prostu skopiowac warstwe twarzy do nastepnego obrazk ! no ale w karzdym razie nie chce robic tego w photoszopie ( piekielne narzedzie ) ale i tak go lubie ! Czekam na dobrego samarytanina ktory skruci moje meki !
Napisano 26 Listopad 200321 l Autor Chociaz powiedzcie jak wiecie w jakim programie byl robiony samurai jack lub dexter lub power puf girls ! Jezeli ktos wie to niech napisze ! Dzieki z gory !
Napisano 30 Listopad 200321 l Witam! Bardzo czesto takie kreskowki robione sa we flash\'u. Wiem ze to dosc dziwne, ale tak jest. Jest tez ToonBoom Studio, USAnimation (to juz zawodowy program) i inne, ale zadziej uzywane. Nie wiele moge powiedziec, bo to nie moja dziedzina, ale chyba USAnimation jest najlepszy i najbardziej pro... Pozdrawiam!
Napisano 16 Grudzień 200321 l Big Bird... no to teraz wiemy już coś więcej... a Ty zmień proszę rozmiar avatara... max to 100x100 pixeli...!!
Napisano 16 Grudzień 200321 l Jeżeli Big Bird ma zmienić to czemu nie l_lewandowski ?? Sorry ale taki regulamin :)
Napisano 16 Grudzień 200321 l MOHO - wprost genialny do takich prac - system \"kości\" 2D to ogromne ułatwienie we wszelkiej animacji. Przed użyciem polecam przerobić tutoriale bo interface jest dość dziwaczny (ale i wygodny - trzeba się po prostu przestawić) i bez helpa nawet prostokąta nie dacie rady wypełnić :D http://www.lostmarble.com/
Napisano 4 Styczeń 200421 l Autor Wielkie dzieki za info nie wiedzialem o czym takim a na pierwszy rzut oka wydaje sie calkiem niezle ! jak to skombinuje to sobie poprubuje ! Pozdro [lol2]
Napisano 4 Styczeń 200421 l Vogel, dzięki za linka do MOHO. Programik jest po prostu genialny! Flash mu nie dorównuje w animacji krzywych. Zrobiłeś już w nim coś większego?
Napisano 4 Styczeń 200421 l O Moho pisalismy kiedys na FR:) Na pewno nie robili w nim Dextera ;) Imho Toon Boom Studio 2 jest extra i Krzysiu powinien sie nim zainteresowac, jezeli jeszcze nie zna (?). :)
Napisano 14 Styczeń 200421 l Moho jest wyrąbisty!! wczoraj go testowałem! rewelka po prostu... ta animacja na kościach to jak miód dla moich oczu... Toon Boom\'a jeszcze nie dorwałem.... może wkrótce
Napisano 14 Styczeń 200421 l Dość stare - MOHO + skład pasków w Photoshopie; Jedyny ocalały po padzie HDD \"komiksik\" :-/
Napisano 19 Styczeń 200421 l Autor Mam kolejne pytanko ! Przeszukiwal ktos moze zasoby stronki lastmarble.com (tej od mocho) W galeri prac jest tam animacja stwozona przez rosyjskie studio graficzne (studio klassika) o nazwie andrea ( z taka babka w roli glownej) orientuje sie ktos z jakiego filmu pochodzi ta animacja !n Bisalem do nich ale mi nie odpowiedzieli ! a na webmaster z lostmarble nie wie z kad , wie tylko ze zostala stwozona w moho ! Moze ktoas zna odpowiedz na nuzace mnie cholernie pytanko ??? Bede dzwieczny za odpowiedz !!! ;);)