BigBird Napisano 24 Listopad 2003 Napisano 24 Listopad 2003 Sorki za umieszczenie tego posta tutaj ale nie wiedzialem gdzie go wsadzic ! Chodzi mi o to ze chcialbym zrobic jakas animowana bajke cos ala samurai jack i nie wiem jak to zrobic ! oki rysowac umiem mam kalki i juz zaczolem ale nie wiem w jakim programie kolorowac moje prace ! w ilustratoze zajelo by mi to wieki i bylo by widac roznice w rysunkach ! (te krzywe :( ) wie ktos jak to zrobic albo w jakim programie robili smuraja jacka ! Bardzo prosze o odpowidz !
Kris_R Napisano 24 Listopad 2003 Napisano 24 Listopad 2003 Ja właśnie pracuję nad filmem i robię go całego w Photoshopie... :) Nie polecam jednak nikomu. Ghosting robię zmieniająć krycie warstw, itp. :) Straszna orka. Ale przy odrobinie cierpliwości można... Podpisuję się obiema ręcami pod pytaniem BigBirda. Jeśli ktoś wie cokolwiek, niech pisze.. HELP! (Słyszałem o programi Animo)
BigBird Napisano 24 Listopad 2003 Autor Napisano 24 Listopad 2003 Widzialem ostatnio toon shaderera ale jak sciagnolem kilka tutkow to sie zawiodlem bo nie chce robic czegos w 3d a puzniej zmieniac tego w bajke ! to samo z reszta moge zrobic w maksie uzywajac tekstury ink\'n paint zamiast standardowej !Ten smuraj jak oni go zrobili ? Jak ja bym zrobil to photoshopie to jak by moja postac nie ruszala by glowa w danym momecie to nie obrysowal bym jej tak samo jak poprzednio ! No chyba ze po prostu skopiowac warstwe twarzy do nastepnego obrazk ! no ale w karzdym razie nie chce robic tego w photoszopie ( piekielne narzedzie ) ale i tak go lubie ! Czekam na dobrego samarytanina ktory skruci moje meki !
BigBird Napisano 26 Listopad 2003 Autor Napisano 26 Listopad 2003 Chociaz powiedzcie jak wiecie w jakim programie byl robiony samurai jack lub dexter lub power puf girls ! Jezeli ktos wie to niech napisze ! Dzieki z gory !
l_lewandowski Napisano 30 Listopad 2003 Napisano 30 Listopad 2003 Witam! Bardzo czesto takie kreskowki robione sa we flash\'u. Wiem ze to dosc dziwne, ale tak jest. Jest tez ToonBoom Studio, USAnimation (to juz zawodowy program) i inne, ale zadziej uzywane. Nie wiele moge powiedziec, bo to nie moja dziedzina, ale chyba USAnimation jest najlepszy i najbardziej pro... Pozdrawiam!
Kris_R Napisano 16 Grudzień 2003 Napisano 16 Grudzień 2003 Big Bird... no to teraz wiemy już coś więcej... a Ty zmień proszę rozmiar avatara... max to 100x100 pixeli...!!
Nimrod Napisano 16 Grudzień 2003 Napisano 16 Grudzień 2003 Jeżeli Big Bird ma zmienić to czemu nie l_lewandowski ?? Sorry ale taki regulamin :)
Vogel Napisano 16 Grudzień 2003 Napisano 16 Grudzień 2003 MOHO - wprost genialny do takich prac - system \"kości\" 2D to ogromne ułatwienie we wszelkiej animacji. Przed użyciem polecam przerobić tutoriale bo interface jest dość dziwaczny (ale i wygodny - trzeba się po prostu przestawić) i bez helpa nawet prostokąta nie dacie rady wypełnić :D http://www.lostmarble.com/
BigBird Napisano 4 Styczeń 2004 Autor Napisano 4 Styczeń 2004 Wielkie dzieki za info nie wiedzialem o czym takim a na pierwszy rzut oka wydaje sie calkiem niezle ! jak to skombinuje to sobie poprubuje ! Pozdro [lol2]
leander Napisano 4 Styczeń 2004 Napisano 4 Styczeń 2004 Vogel, dzięki za linka do MOHO. Programik jest po prostu genialny! Flash mu nie dorównuje w animacji krzywych. Zrobiłeś już w nim coś większego?
dr Ug Napisano 4 Styczeń 2004 Napisano 4 Styczeń 2004 O Moho pisalismy kiedys na FR:) Na pewno nie robili w nim Dextera ;) Imho Toon Boom Studio 2 jest extra i Krzysiu powinien sie nim zainteresowac, jezeli jeszcze nie zna (?). :)
Kris_R Napisano 14 Styczeń 2004 Napisano 14 Styczeń 2004 Moho jest wyrąbisty!! wczoraj go testowałem! rewelka po prostu... ta animacja na kościach to jak miód dla moich oczu... Toon Boom\'a jeszcze nie dorwałem.... może wkrótce
Vogel Napisano 14 Styczeń 2004 Napisano 14 Styczeń 2004 Dość stare - MOHO + skład pasków w Photoshopie; Jedyny ocalały po padzie HDD \"komiksik\" :-/
BigBird Napisano 19 Styczeń 2004 Autor Napisano 19 Styczeń 2004 Mam kolejne pytanko ! Przeszukiwal ktos moze zasoby stronki lastmarble.com (tej od mocho) W galeri prac jest tam animacja stwozona przez rosyjskie studio graficzne (studio klassika) o nazwie andrea ( z taka babka w roli glownej) orientuje sie ktos z jakiego filmu pochodzi ta animacja !n Bisalem do nich ale mi nie odpowiedzieli ! a na webmaster z lostmarble nie wie z kad , wie tylko ze zostala stwozona w moho ! Moze ktoas zna odpowiedz na nuzace mnie cholernie pytanko ??? Bede dzwieczny za odpowiedz !!! ;);)
Rekomendowane odpowiedzi