makler Napisano 17 Czerwiec 2007 Napisano 17 Czerwiec 2007 Siemka ;) Od kilku dni sobie tak myślę o animacji, krótkometrażowej, hmmm tak około 4-6 minut. Nie mam namyśli jednak zwykłej, jakiejkolwiek animacji, chodzi mi o animacje CS (Counter Strike). Ci co grają w tą giereczke :D to wiedzą co to CS - movie (fragi, jakość, pomysł, intro, outro), jednak nie powstał jeszcze żaden film w formie animacji który przedstawiałby krótką historyje... Sam gram i klan posiadam a zwykły film już kiedyś zrobiłem :) teraz więc myślałem o czymś troche lepszym, czymś czego jeszcze nie ma, praktycznie ... Problem jest w tym, że ja jestem początkującym grafikiem 3d i moje modelowanie ogranicza się do "własnego pokoju, budynku = box" Nad scenariuszem już trochę myślałem i mam kilka konkretnych pomysłów, nad samą animacją mógłbym pracować ale modelowanie ... Uważam więc, że mógłbym zebrać ekipe od 6 do 8 osób a potem zajęlibyśmy się tym projektem... Chciałbym tylko, żebyście wyrazili swoje opinie na ten temat i czy byłyby osoby chętne które w miarę sie znają na 3d - nie muszą być to osoby bardzo zaawansowane, które 3d mają w najmniejszym palcu. Wydaje mi się, że prace nad takimi i podobnymi projektami to dobry pomysł ponieważ zdobywamy doświadczenie przy pracy w grupie a i wiedza również się powiększa. Szczegóły oczywiście bym wyjaśnił jak to ma wyglądać dokładniej, tylko nie wiem jak na do tego podejdziecie, a więc czekam na wasze opinie i odpowiedzi :) pzdr ;)
makler Napisano 17 Czerwiec 2007 Autor Napisano 17 Czerwiec 2007 Ech :D ale mi nie chodzi o film z fragami zwykły tylko normalny z fabułą lae taki krótkometrażowy ...
Master Kiełbaster Napisano 17 Czerwiec 2007 Napisano 17 Czerwiec 2007 to w końcu animacja 3d czy film, taki krótkometrażowy z CSa ? :P Bo jedno drugie chiba wyklucza...
makler Napisano 17 Czerwiec 2007 Autor Napisano 17 Czerwiec 2007 chodzi mi o animacje, ale postacie z cs'a, i lokalizacje = mapa, najlepiej d2
mathix Napisano 17 Czerwiec 2007 Napisano 17 Czerwiec 2007 Widziałem kilka takich już. Jak chcesz coś zrobić, to wymyśl tak, żeby było śmieszne :) , bo jak będziesz próbował robić poważne to może być żałosne :].
Kuba Napisano 17 Czerwiec 2007 Napisano 17 Czerwiec 2007 Może przemyśl sam pomysł CS, jeśli miałby to być filmik zbliżony do tej gry, to napracujesz się, napracujesz, a efekt będzie i tak gorszy, niż przy użyciu samej gry. I nie chodzi tu o fragmovie, tylko historyjkę odegraną przez "aktorów" - kolegów, bezpośrednio w grze. Spójrz np. na "Mine" do Battlefield 2, swego czasu bardzo popularny filmik bez specjalnego silenia się na coś nadzwyczajnego. http://youtube.com/watch?v=IaSvTBPAwuU Lub np Eagles United z Call of Duty - filmik naprawdę fajnie przygotowany http://youtube.com/watch?v=5mYixC5zD0E
makler Napisano 17 Czerwiec 2007 Autor Napisano 17 Czerwiec 2007 hmm, no dobra ale muszę wam powiedzieć, że właśnie znalazłem modele postaci i map do 3d, modele chodzą z mapami nie wiem, uważam, że może dałoby sie poprawić te modele żeby były dokładniejsze i coś wymyślić no albo od nowa zrobić. Dlatego nie planuje tego robić sam tylko z grupą osób :) wydaje mi się, że mogło by wyjść coś fajnego :) Uważam, że te zwykłe filmiki robią się już dla wielu nudne ... powtarzające się mp3, ta sama w kółko grafika, moim zdaniem gracze chcieliby zobaczyć coś innego co by zmieniło spojrzenie na prawdziwe pojęcie "film"
Master Kiełbaster Napisano 19 Czerwiec 2007 Napisano 19 Czerwiec 2007 renderowanie jest bez sensu... było by zbyt dużo pracy nad animacją postaci. lepiej zrobić coś jak mine, efekt wyszedł naprawdę dobry.
illy Napisano 23 Czerwiec 2007 Napisano 23 Czerwiec 2007 makler: napisze ci prosto z serca, na pewno sie obrazisz ale niestety widzielismy juz wielu takich chcesz zrobic film, ale generalnie ty chcesz nadzorowac a inni maja robic, po czym ty tylko bedziesz mowic tak albo nie. Wysakakujesz z niczym a chcesz zeby ludzie poswiecali roboczogodziny zeby robic za darmo. Rozumiesz? Nagraj najpierw chociaz glupi film z demek cs'a ale z fabula twojego piora, pokaz nam to, a zachecisz. Bo jak narazie to przewiduje wszystko jako "chcesz robic ale i tak sie zgubisz we wszystkim w 10% postepu i zmarnujesz prace ludzi". Kumasz? Obejzyj demka powyzej. Maja fabule, cos sie dzieje, czuc klimat np. 2ww itd. A ty przychodzisz i chcesz zrobic filmik (jeszcze do tego od nowa a nie na modelach) Krokto i zwiezle. Napisz scenopis, pozniej scenariusz, pokaz co zrobiles do tej pory a pozniej pros o pomoc. Bo w druga strone to nie dziala. btw: fajny ten filmik z Battle Field
makler Napisano 2 Lipiec 2007 Autor Napisano 2 Lipiec 2007 hmmm, w sumie to sporo tutaj racji ;) ale nie obrażam sie :p chciałem właśnie sie dowiedzieć waszej opinii ... jeszcze trochę pomyśle bo jak na razie to mało czasu mam ... :( - TEMACIK uważam za ZAMKNIETY. pzdr ;)
Rekomendowane odpowiedzi