Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Mam taką prośbę dla wymiataczy z maxwella. Czy ktoś mógłby pokusić się o napisanie tutoriala dla totalnych początkujących, takich jak ja :) Chodzi mi o coś takiego, że wyjściowo mam model w sketchUPie i co ja muszę zrobić dalej, żeby otrzymać ładny obrazek w maxwellu. Wiem, że wyda się to dla was dziecinnie proste, a wiem, że wielu osobom bardzo by to pomogło. Taki step by step, trzymanie za rączkę etc. Jak nakładać tekstury, jak zmieniać zaznaczenia itp. Takie oczywistości, których nie ma w bardziej zaawansowanych tutorialach.

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 12,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

na forum maxwella masz info - no i tutaj po polsku pare informacji. Troche Ci zajmie nauka bo to nie jest az tak proste jak sie wydaje

Napisano

to chcesz konkretnie do sketchupa czy ogolnie do maxwella ;)

do skutchupa bedzie ciezko a ogolnie do maxwella jest sporo tego ;)

Napisano
to chcesz konkretnie do sketchupa czy ogolnie do maxwella ;)

do sketchupa bedzie ciezko a ogolnie do maxwella jest sporo tego ;)

dokładnie - jesli szukasz do sketchupa to raczej nie ten dział. A zasada uzywania maxwella jest taka sama bo robisz scenke w sketchu a renderujesz w maxwell studio.

Napisano
  • Autor

Chcę ogólnie do maxwella. Po prostu robie modele w sketchupie, bo najszybciej dla mnie się w nim pracuje. Po prostu potrzebuje takich tutoriali do maxwella dla 6cioletnich dzieci, żeby mówiły mi kliknij tu, kliknij tu i gotowe. Po 2 takich renderach nauczę się już sam :)