Napisano 25 Czerwiec 200717 l temat prawdopodobnie nieraz poruszany, ale technika idzie szybko wiec i kryteria prawdopodobnie tez sie zmieniaja. Szukam laptopa za 8000pln, zastanawiam sie czy warto zakupic Macbook'a, bedzie to najlepsza platforma do grafiki 3d i cada?, a moze warto kupic jakiegos laptopa wyposazonego w karte FireGL jak np.: Lenovo ThinkPad Z61p z ATI Mobility FireGL V5200 . Macbook pro ma karte ATI Mobility Radeon X1600 z 256 MB, pozatym prawda jest ze jest juz nowy MacBook Pro niedostepny jeszcze u nas w sprzedazy?. Pozatym wedlug testu mobilnych kart graficznych okazuje sie ze najlepsza karta jest NVIDIA GeForce Go 7950 GTX, Prosilbym bardzo o opinie bo to troche za duzo jak dla mnie informacji aby moc cos z tego najbardziej odpowieniego w tej cenie wybrac:)
Napisano 26 Czerwiec 200717 l byl tu temat o dellach, zignorowano mnie soczyście ;) jesli o maki chodzi odrazu zaznaczam ze nie jestem w posiadaniu, aczkolwiek wiele godzin na macBookach przerobiłem i z dobrego serca polecam jeśli Cie stać. Niech cie nie zmylą podobne parametry o połowe taniej etc. Jeśli już wiesz ze chcesz komp przenosny bez 3ds to kupuj śmiało. Specjanie o maksie wspominam bo jest zabawa potem w butkampy na intelu etc. ale ktos pewnie dalej rozwinie temat i cie uswiadomi... wiec ja - reasumujac - moge tylko moge polecic :) [edit] jako żeś z zielonej wiec napomknę tylko że większość testów na opiniotwórczych portalach jest namiętnie sponsorowana i nie można tutaj wyłączać myślenia choćby na chwilkę...