Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich

Ostatnio siedząc w empiku zobaczyłem ksiązke "3ds max 9 cwiczenia praktyczne". Bez zastanowienia odrazu ją kupiłem. Wykonywałem te pierwsze ćwiczenia etc i było cacy, ale do czasu.

W pewnym momencie cytat:

Jeśli program jest świeżo zainstalowany powinna być to być głowna bilblioteka 3ds max, 3dsmax.mat. Wrazie problemow kliknij przycisk Open w polu File. W wyświetlonym oknie odszukaj i kliknij na plik 3dsmax.mat. Powinien znajdować się w podkatalogu matlibs głownego katalogu programu

Folderu "matlibs" nie ma, ale jest za to "materiallibraries", niby jest ten plik i ma rozszezenie .mat ale program go nie widzi :| ustawilem zeby wyswietlal pliki .mat ale dalej nic... Co jest grane ?

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Otworzysz go za pomocą material editora. Poczytaj o nim w książce lub w helpie.

Napisano

A tą opcję Open w polu File bierzesz z Material Edytora rozumiem?;) Tak dla pewności pytam.

Napisano
  • Autor

Zgadza sie i wlasnie material edytor go nie widzi :|

Edit:

Już wiem o co chodzi, ustawione było na puste foldery w document & settings zamiast odrazu do folderów z programem. Przepraszam za zawracanie głowy i prosze o usunięcie tematu :)

Napisano
Zgadza sie i wlasnie material edytor go nie widzi :|

Edit:

Już wiem o co chodzi, ustawione było na puste foldery w document & settings zamiast odrazu do folderów z programem. Przepraszam za zawracanie głowy i prosze o usunięcie tematu :)

CO "było ustawione na puste foldery"?

ja mam podobny problem - z poziomu maxa i właśnie przez material editor, nie widzę zawartości folderu materiallibraries, a więc i nie mogę wczytać. te pliki są natomiast widoczne bezpośrednio z systemu, ale mają ikony plików dźwiękowych i komputer próbuje je otwierać w winampie, nie wiem o co chodzi...