Bachu Napisano 27 Czerwiec 2007 Share Napisano 27 Czerwiec 2007 Witam wszystkich Ostatnio siedząc w empiku zobaczyłem ksiązke "3ds max 9 cwiczenia praktyczne". Bez zastanowienia odrazu ją kupiłem. Wykonywałem te pierwsze ćwiczenia etc i było cacy, ale do czasu. W pewnym momencie cytat: Jeśli program jest świeżo zainstalowany powinna być to być głowna bilblioteka 3ds max, 3dsmax.mat. Wrazie problemow kliknij przycisk Open w polu File. W wyświetlonym oknie odszukaj i kliknij na plik 3dsmax.mat. Powinien znajdować się w podkatalogu matlibs głownego katalogu programu Folderu "matlibs" nie ma, ale jest za to "materiallibraries", niby jest ten plik i ma rozszezenie .mat ale program go nie widzi :| ustawilem zeby wyswietlal pliki .mat ale dalej nic... Co jest grane ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 27 Czerwiec 2007 Share Napisano 27 Czerwiec 2007 Otworzysz go za pomocą material editora. Poczytaj o nim w książce lub w helpie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 27 Czerwiec 2007 Share Napisano 27 Czerwiec 2007 A tą opcję Open w polu File bierzesz z Material Edytora rozumiem?;) Tak dla pewności pytam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bachu Napisano 27 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 27 Czerwiec 2007 Zgadza sie i wlasnie material edytor go nie widzi :| Edit: Już wiem o co chodzi, ustawione było na puste foldery w document & settings zamiast odrazu do folderów z programem. Przepraszam za zawracanie głowy i prosze o usunięcie tematu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamarilla Napisano 13 Luty 2010 Share Napisano 13 Luty 2010 Zgadza sie i wlasnie material edytor go nie widzi :| Edit: Już wiem o co chodzi, ustawione było na puste foldery w document & settings zamiast odrazu do folderów z programem. Przepraszam za zawracanie głowy i prosze o usunięcie tematu :) CO "było ustawione na puste foldery"? ja mam podobny problem - z poziomu maxa i właśnie przez material editor, nie widzę zawartości folderu materiallibraries, a więc i nie mogę wczytać. te pliki są natomiast widoczne bezpośrednio z systemu, ale mają ikony plików dźwiękowych i komputer próbuje je otwierać w winampie, nie wiem o co chodzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi