Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Zastanawiam sie nad wyborem karty do loptopa, jest duza roznica pomiedzy tymi dwoma kartami i czy nadaja sie do pracy w cad/cam ?

Znalazlem te dwie karty :

1.NVIDIA GeForce 8600M GT z 256 MB pamięci GDDR3 SDRAM i złączem dual-link DVI

2.ATI Mobility Radeon X1600 z 256 MB pamięci GDDR3

Prosze o rade

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 2,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

karty do laptopa ? ;) ehym ok, bierz ta ktora nie ma vsheru i ma najlepsze tajmingi na pamieciach

Osobiscie mam atimobility i jestem bardzo zadwolony o wiele wieksza wydajnosc niz taka sama karta na zwyklego pc.

No ale tutaj doradzic nie moge, bo nic nie napisales o tych karach mowiac szczerze ;] tylko napisales ile maja ramu ;)

Napisano

Hejka

Ja mam w lapku karte Ati FireGL V5200. Jest to mod Radeona X1600 z dedykowana wersja sterow pod Maxa, Maye i inne programy, wiec osobiscie polecam Ati. Nie wiem jak inni. Ja nie mam zastrzerzen jak sa dedykowane stery wszystko jest OK. Jak dla mnie Ati RULEZ!!

Pozdrawiam

xaoo

Napisano
  • Autor

w najnowszych MacBook'ach Pro montowane sa karty GeForce 8600M, a wtych ktore juz wycofuja byly Radeony X1600, zastanawiam sie wiec czy karta GeForce bedzie lepsza karta, skoro montuja ja w nowszych MacBook'ach Pro

Napisano
  • Autor

zastanawiam sie jeszcze czy duza jest roznica kart z pamiecia DDR2 a DDR3, znalazlem jeszcze takie karty graficzne : nVidia Quadro 2500M, nVidia Quadro 1500M, nVidia Quadro FX 350M, FireGL v5000/v5200, nVidia Quadro NVS 110M, FireGL v3500 warto na ktoras szczegolnie zwrocic uwage ? :)

Napisano

Zależy jakie taktowanie pamięci. GDDR2 to już raczej muzeum. Teraz nowe kart mają już GDDR4 taktowane ok 2ghz.