Napisano 26 Listopad 200321 l Jakie proponujecie najlepsze ustawienia dla v raya żeby efekt był jak najlepszy ja daje image sampler (antialiasing) fixed rate 4 rand on GI irrindace map presents : very high Oraz Enviroment GI enviroment 0.6 A i jakie dla obrazu statycznego i jakie dla dynamicznego obrazka z góry dzięki za pomoc
Napisano 26 Listopad 200321 l WSZYSTKO NA MAXA!!! Nie uwazasz, ze gdyby bylo jakies idealne ustawienie dla kazdej sceny, to nie byloby tych wszystkich pokretelek?
Napisano 26 Listopad 200321 l Autor hmmm chodzi mi o takie ustawienie ogulne zeby dobre bylo ogulnie do wiekszosci prostych scen pokoi itp.
Napisano 27 Listopad 200321 l no to powodzenia z takimi ustawieniami przy probnych renderach. Jedi prawisz herezje w tym momencie. Max rate:-2 subdiv: 20 (najmniej) Intersamp. (20) Enviroment bym nie ruszal bo strasze za mula i cienie mi nie odpowiadaja. Najlepiej ustawic kolor na RGB = 81 + odpowiednie V-rayowe swiatlo. Fixed rate zostaw i uzywaj Adapt. subdiv. -1 , -2 o wiele szybciej.