Poison mar Napisano 27 Listopad 2003 Napisano 27 Listopad 2003 będę renderował sofe lub kanape jak kto woli, chodzi mi o stworzenie bardzo i to bardzo realistycznego materiału obicia, może to być skóra, ale bardziej chodzi mi o materiał \"materiałowy\", bo wydaje mi się że problem będzie polegał na mixach w material editor, ...
felav Napisano 3 Grudzień 2003 Napisano 3 Grudzień 2003 A moze jakos konkretniej, pokaz material ktory narazie masz, ja bym proponowwał brazilowgo velveta, jakoś bardzo go lubiłem zawsze...
Kris_R Napisano 3 Grudzień 2003 Napisano 3 Grudzień 2003 Materiał.. hmm... dziedzina głęboka i szeroka i tyle możliwości jak i dowolności... Z mojej strony. Na pewno falloff. Jeśli mixy to też falloff na masce miksowania. Na pewno bump (zagnioty, załamania i te drobne porowatości w fakturze materiału). Najlepeij fotka z materiałem zbliżonym do tego który chcesz zrobić, i potem starać się go odwzorować. A tak w ogóle, to dawaj rendery testowe i pisz co chcesz zmienić... gdybyś nie wiedział jak, pomożemy. A jak nie wiesz co zmienić, to już my Ci wytkniemy wszelkie niedoróbki.. spokojna głowa :)
Poison mar Napisano 3 Grudzień 2003 Autor Napisano 3 Grudzień 2003 oki, postaram sie jak najszybciej próbki pokazać
Poison mar Napisano 6 Grudzień 2003 Autor Napisano 6 Grudzień 2003 Oto pierwsza próbka, uzyłem podobnej do materiałów tekstury
Poison mar Napisano 14 Grudzień 2003 Autor Napisano 14 Grudzień 2003 Tu jest użmateriał którego uzyje, zastosowałem falloff\'a, ale za bardzo i tak go nie rozumie, więc jak ktoś może mi cos na ten temat owiedzieć, albo wskazać jakąś pomoc to bardzo bym był wdzięczny, na razie dzięki
Poison mar Napisano 14 Grudzień 2003 Autor Napisano 14 Grudzień 2003 poczytałem, więc mniej więcej wiem co się świeci, reszta przyjdzie z czasem, dzięki
Rekomendowane odpowiedzi