Gość bluefer Napisano 3 Lipiec 2007 Napisano 3 Lipiec 2007 Ok bawie się w mudboxie fajny jest ale nie mogę znaleść narzędzi służących do obrotu sceny zbliżeń i tak dalej. nie ma albo są jakoś w interfejsie zaplątane nie wiem. Obracanie i skalowanie bryły jest kłopotliwe. Może mi ktoś pomoże.
xeav Napisano 3 Lipiec 2007 Napisano 3 Lipiec 2007 alt+lmb - rotate tool alt+mmb - pan tool alt+rmb - thumble tool przeczytaj online'owego helpa, przydaje się :>
Gość bluefer Napisano 3 Lipiec 2007 Napisano 3 Lipiec 2007 Ok dziala, tylko z rotacją coś jest nie tak: tylko oś x mi działa :/
Gość bluefer Napisano 3 Lipiec 2007 Napisano 3 Lipiec 2007 Dla przykładu: jak w maxie włączę rotacje to w kole mogę obracać w dowolną stronę a poza nim tylko tak jak obrazek w PS. Tu moge tylko jak obrazek i nie mam koła ani nic takiego.
xeav Napisano 3 Lipiec 2007 Napisano 3 Lipiec 2007 tutaj musisz trzymać lewy przycisk myszy (lmb) z wciśniętym altem... koło się nie pojawia :>
Master Kiełbaster Napisano 3 Lipiec 2007 Napisano 3 Lipiec 2007 a chyba f zmienia środek obrotu na punkt w którym masz kursor. (wie ktoś gdzie coś takiego jest w bodypaint/cinema 4D?)
Gość bluefer Napisano 3 Lipiec 2007 Napisano 3 Lipiec 2007 Wiem ze się nie pojawia ale nie mogę obracać dowolnie tylko tak jak poza kołem w maxie :/. I oto cały problem.
Gość bluefer Napisano 3 Lipiec 2007 Napisano 3 Lipiec 2007 Master ma rację dzięki razem mi pomogliście. Mimo że pewnei to było głupie pytanie. Reputacja dla was obu. PS: Masterowi jednak nie moge dać. Bo sam mam za mało.
Rekomendowane odpowiedzi