Napisano 5 Lipiec 200717 l witam, mam taki problem, chcę, żeby po załadowaniu strony i flashowego elementu głównego automatycznie załadował się do tego głównego elementu movieClip. Zrobiłem to tak, że... no :D : loadMovie("header.swf", dropZone); wstawiłem ten kod w pierwszej klatce elementu głównego. I u mnie na kompie działa dobrze, ale na serwerze już nie :/ tzn dzieje się tak, że stronia niby się włacza, wszystko jest ok ale nie ładuje się movieClip. natomiast po odświerzeniu strony movieClip jest juz załadowany:/ tu jest link: http://www.dreamdeliver.webhost.pl/Strona/index1.html Nie wiem, może jakiś inny kod do tego trzeba? z góry dzieki za pomoc! :)
Napisano 6 Lipiec 200717 l skoro juz wczytales klip. nie mozesz zrobicz czegos akiego jak: nazwa_klipu.play() ?? Probowales to?? Albo zrob preloader i bedzie git. Pozdrawiam xaoo
Napisano 6 Lipiec 200717 l Sprobuj nie wstawiac w pierwszej klatce, tylko w jakiejs kolejnej. Zauwazylem, ze flash w przegladarkach czasem przeskakuje pierwsza klatke. Albo moze nie przeskakuje, ale jakos nie w pelni inicjuje..
Napisano 11 Lipiec 200717 l Autor hej, no niby wszystko działa, ale zrobiłem preloader do headera i jak jest z preloaderem to nie działa, a jak bez to działa (tzn. pokazuje się po załadowaniu, nie trzeba odświerzać w przegladarce). preloader zrobiony jest tak: dwie pierwsze klatki zajmuje preloader, a w 3 jest właściwa strona. kod z 1 klatki ładuje plik i jak ten jest juz załadowany odsyła do 3 klatki. nie wiem już.