simonus Napisano 12 Lipiec 2007 Napisano 12 Lipiec 2007 Chce zmienić kierunek układania sie textury desek na modelu i wybierając modyfikator nie mogę nic zrobić bo nie mogę wcisnąć Edit. Jak to odblokować żeby sie włączyło?? Dlaczego czasem modyfikatory wyświetlane są ukośna czcionka bo ten tak sie wyświetla??
Matti Napisano 12 Lipiec 2007 Napisano 12 Lipiec 2007 musisz wpier zaznaczyc face`y do mapowania. A potem wybrac sposob mapowania (planara,box ,cylinder etc.) i wtedy edit powinno byc aktywne. Co do ukonej czcionki to nie jestem pewien, ale byc moze zaznaczyles kilka obiektow i wtedy dales modyfikator. Edit: proeblem z edit moze byc wlasnie w trym ze masz kilka obiektow zaznaczonych mam nadzieje ze pomoglo, jak nie to pisz:)
simonus Napisano 12 Lipiec 2007 Autor Napisano 12 Lipiec 2007 zrobilem z boxów drabine. attach potem chamferowalem. zmapowalem jako box. ustawilem parametry. i nie moge edytowac
Matti Napisano 12 Lipiec 2007 Napisano 12 Lipiec 2007 sprawdz czy aby napewno wszystko jest zatachowane.
Gość newpablo Napisano 17 Lipiec 2007 Napisano 17 Lipiec 2007 Ten modyfikator wyświetla się ukośną czcionką gdyż został przypisany do kilku(2 lub więcej) obiektów jednocześnie. Dlatego też nie możesz użyć narzędzia edit. Zaznacz obiekt który chcesz edytować i kliknij na ikonkę "make unique" znajdującą się pod oknem ze stosem modyfikatorów (3 z kolei jeśli się nie myle)
Rekomendowane odpowiedzi