carlosss Napisano 24 Lipiec 2007 Napisano 24 Lipiec 2007 nom więc założyłem ten topic bo chyba nie ma takiego :P chociaż mogę się mylić. otóż denerwuje mnie parę debilstw w maxie związanych z UI i za cholerę nie mogę tych opcji znaleźć lub rozwiązać. pierwsza cholera to jak naciskam klawisz "Q" odpowiedzialny za "arrow tool" lub "select object" jak kto tam woli nazywać to jeżeli wcisnę "Q" więcej niż jeden raz to zmienia mi się rodzaj selekcji obiektów np. na circle i już szlag mnie trafia jak muszę wciskać "Q" parę razy jeszcze żeby dać znów na "rectangular selection" więc moje pytanie jak to zmienić żeby zawsze przy naciśnięciu "Q" nawet więcej niż jeden raz żeby pozostał "rectangular selection"? druga mękoja to jak wrzucić do toolbara swojego własnego utworzonego okienko ze zmienianiem ID (edit poly)? z góry dzięki za odpowiedź ;)
Lis Napisano 24 Lipiec 2007 Napisano 24 Lipiec 2007 Customize-> User Interface -> Keyboard szukasz opcji Select Object, w pole wpisujesz "Q" i klikasz Assign. Co do toolbara to raczej jakiś skrypt by trzeba było napisać lub poszukać.
Rekomendowane odpowiedzi