Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam, niedawno kupilem nowy komputer, a mianowicie :

Geforce 7900 GS GALAXY

2GB ram DDR II 800Mhz A Data

Zasilacz Chiftec GS-450AA

MSI K9N Neo-F nForce 550 SAM2 i

ATHLON 64 x2 3800+ BOX

dysk mam 80 gb normalny

z powodu tego ze dysk nie moge podlaczyc pod SATA, podlaczam go pod IDE1 wlacznie z napedem DVD i problem polega na tym, ze raz komputer nie wlaczy monitora, raz wlaczy i pokaze sie okienko startowe plyty gł. MSI w ktorej dowiem sie jak wlaczyc biosa ;/ a raz instalacja sie właczy ale zwiesza sie coraz to w innych miejsach, a to po skopiowaniu plikow, a to przy samym instalowaniu urzadzenia...Dziwne jest ze nie zwiesza sie calkowicie, tzn nie ze nie moge ruszac mycha, tylko tak ze sama czynnosc przedluza sie w nieskonczonosc - zupelnie irytujace. Probowalem wlaczyc kompa bez dvd, bywa roznie, ale glownie to samo co z dvd. W desperacji kupilem kontroler SATA+PATA PCI, dzieki niemu mialem niby szybko zalatwic ten problem, z tym ze nie mam zielonego pojecia jak ma mto wlaczyc. Po podlaczeniu go do plyty, wlozeniu tasmy 40zylowej (innej nie moge) w biosie nie wykrywa mi to jako sprzet ale moge jedynie kolejnosc wlaczania ustawic tego urzadzenia jako pierwsza, z tym ze urzadzenia, ale nie dvd ;/.

Jestem w kropce, ma ktos pojecie o co chodzi? moze sprzet sie kluci? cokolwiek ;/

Bede wdzieczny za kazda pomoc.

• Odpowiedzi 1
  • Wyświetleń 637
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic