Gość goliatek86 Napisano 6 Sierpień 2007 Napisano 6 Sierpień 2007 Witam, Staram sie zrobić w miare fajna i przejrzysta stronke mam takie coś http://www.goliat.ovh.org prosze o ocene i komentarza stronki, na stronce sa rownierz moje obrazki ( raczkuje dopiero, niedawno se kupilem tablecik i proboje cos z tym zrobic ) Stronka wykonana w technice Flash+PHP+MySql Pozdrawiam
mirach Napisano 6 Sierpień 2007 Napisano 6 Sierpień 2007 Popracuj nad usability. Newsy są praktycznie nie czytelne u mnie bez podswietlenia ich To ze musze najechac na strzalki mychą a nie moge sobie poprostu przewinąć ich za pomocą koleczka/scroll baru tez irytuje Ogolnie wyswietlanie fontów do poprawy, za małe/zbyt nieczytelnie A to że nie moge sobie ich powiększyć za pomocą ctrl-+ to zasługuje na pomste z nieba :) Ogolnie nie wiem po co tam ten flash, jak dla mnie tylko przeszkadza. Kodu oceniac nie bede bo na php i sql sie nie znam. Jak dla mnie dużo przed toba roboty, strona moze i prezentuje jakiś klimat, ale bardziej przeszkadza w oglądaniu twoich prac niż pomaga. Ale pracuj, pracuj, cos z tego wyjdzie. pozdrawiam Mirach
Knysha Napisano 6 Sierpień 2007 Napisano 6 Sierpień 2007 Wszystko fajnie, tylko po co calosc we Flashu? Mozna by zrobic rownie efektywna strone bez uzycia Flasha, a zamiast niego uzyc JavaScript'u badz AJAX'a. Btw. zapoznaj sie z klasa load.Bitmap, aby ladowac powtarzajace sie tlo bezposrednio we Flashu, a nie CSS'ie.
Rekomendowane odpowiedzi