Napisano 9 Sierpień 200717 l Witam! Poszukuję firm, które w swoim asortymencie mają ciekawe oprawy oświetleniowe i w miarę przyzwoite ceny. Firmy, ktore posiadają katalog na www i zamówienie u nich oświetlenia nie jest wielkim kłopotem, bo kłopotem są miasteczka takie jak Gorzów Wlkp. w których rządzi www.massive.pl, www.brilux.pl i spotline. Może macie, znacie coś ciekawego? Problem przede wszystkim bierze się w zleceniach mieszkań "M" gdzie wysokość kondygnacji to 250 - 260 cm i dodatkowe obniżenie sufitu nie jest najlepszym rozwiązaniem Z góry dziękuję za podpowiedzi o ile sie pojawią :). Pozdrawiam / kuback
Napisano 10 Sierpień 200717 l moze: http://www.martinilight.com/martiniweb/home/home_01.asp fajne lampki.ale ceny to juz nie wiem:D:D:D:D
Napisano 29 Marzec 200816 l Autor Pora odświerzyć :) Poszukuję ciekawych opraw oświtleniowych (inspiracji) do wnętrz dla dachu SPADZISTEGO. Wielka powierzchnia dachu, pod nią salon z antresolą. Do kalenicy jest 7,5 m. Co zamontować w takim dachu? Odpada oświetlenie spuszczane na linkach, w grę wchodzi wyłącznie coś wbudowanego. Może się już z takim czymś spotkaliście i jesteście wstanie polecić coś ciekawego i sprawdzonego ? Katalogów co nie miara poprzeglądałem i nic ciekawego nie znalazłem. Jeszcze jedno pytanie praktyczne. Spotykam się ostatnio z opiniami dotyczącyni oświetlenia pośredniego sufitów, ścian. Chodzi o montaż świetlówek w miejcach niewidocznych gdzie światło jest odbite. No i chodzi o to że ponoć (nie spotkałem się z tym jeszcze osobiście) świetlówki wydają nieprzyjemne dźwięki we wnętrzu. Jakie jest najlepsze rozwiązanie aby tego uniknąć? Przykład:
Napisano 29 Marzec 200816 l Spróbuj na http://www.erco.com Jeśli chodzi o oświetlanie dużych powierzchni to są myślę liderem. Pozdr
Napisano 29 Marzec 200816 l klasyczne świetlówki rzeczywiscie sa uciążliwe. przy pośrednim oświetleniu pomieszczeń świetlówka ja osobiście stosuje miniaturowe belki T5 ze statecznikiem elektronicznym - niesłyszalne i nie mrugające. erco, delta, modulor, bega - to chyba najwięksi od masówki ale takie swietloweczki z prosta oprawa do schowania kupisz taniej u naszych producentów np Luxima2 lub chińszczyzna w markecie - koniecznie musi mieć statecznik