Napisano 25 Sierpień 200717 l czesc mam taki problemik, dla flashowych wyjadaczy to na pewno bulka z maslem ale ja dopiero zaczynam i mam z tym maly problem. Mianowicie zrobilem sobie prosta stronke we flashu, wszystko ladnie i fajnie linki z buttonow dzialaja do framow z innych layerow ale tu pojawia sie problem bo dzialaja one tylko do layerow ktore znajduja sie bezposrednio na tym samym levelu czyli jesli w ktoryms z layerow zrobie sobie movie clipa a w nim jeszcze jednego i dopiero w tym drugim chcialbym umiescic button z linkiem do layera ktorego frame znajduje sie kilka leveli wyzej to juz nie dziala. uzywam skryptu: on(release){ pictures_bar.gotoAndStop(1) } wydaje mi sie ze brakuje tutaj jakiejs instrukcji o ile leveli wyzej znajduje sie ten layer (pictures_bar) ale nie jestem pewien i to tylko moje domysly. za wszelka podpowiedz, rade wielkie dzieki. pozdrawiam.
Napisano 25 Sierpień 200717 l chyba chodzi Ci o zagniezdzenie czy coś, bo levele to inna sprawa ? no do tego uzywa sie _root i _parent _root powoduje wskoczenie na scene główną _parent pododuje wskoczenie o poziom wyzej czyli w Twoim przypadku o ile sie nie myle powinno być on(release) { _root.pictures_bar.gotoAndStop(1); } albo _parent._parent.pictures_bar.gotoAndStop(1) :D:D chyba, że chodzi CI o prawdziwe levele ? znaczy sie ze wiesz, no nie wiesz :D to wtedy musisz podać numer levela przed czyli: on(release) { _level666.pictures_bar.gotoAndStop(1) } ciesze sie ze zrozumiales :D pozdro :D Edit: Masz tu, zeskanowalem Ci fragment z ksiązki powinno pomóc :P
Napisano 26 Sierpień 200717 l Autor Floox - dozgonne dzieki, jeszcze nie probowalem ale brzmi sensownie i zawsze to jakis punkt zaczepienia. jeszcze raz wielkie dzienks. Jak bedziesz mial jakis problem moze nie koniecznie z flaschem ale (3d lub cos podobnego) to wal jak w dym :), moze bede w stanie pomuc. pozdro.