Napisano 10 Grudzień 200321 l Jest to moj pierwszy szkic ktory pokolorwalem wiec nie krytykujcie zabardzo :) Calosc kolorwana w PS 7, przy uzyciu myszki - niestety nie mam tabletu. Szkic rysowal Giorgione.
Napisano 11 Grudzień 200321 l Praca jest troche płaska mimo ze próbowałes nadac głębi poprzez reflekty i cienie. Przede wszsytkim nie czuc zadnych naturalnych cieni, rzucanych przez poszczególne części ciała postaci.no i topór ma strasznie zachwiana przestrzenność i zlewa sie zbyt z postacią przez co jest mało wyraźny. To ogółem, popracuj nad rysunkiem jeszcze :)
Napisano 11 Grudzień 200321 l Autor Probowalem dawac jakies cienie nachodzcych na siebie czesci zbroi itp. Boje sie ze jak zaczne dodawac cienie to mi sie zrobi z tego jedna wielka czarna plama ;p Odrobine teraz podkolorwalem i porawilem topor mysle ze na lepszy Musze teraz runy poprawic bo jak je pomnieszylem kiepsko wygladaja ;) a teraz nie mam czasu wiec wrzucam tak jak jest :)
Napisano 11 Grudzień 200321 l Ja myślę, że główny zarzut to rozjaśnianie białym a przyciamnianie czarnym - mam tą samom manie dlatego tu wiecej pracek nie wrzucam... :) dla mnie zarzut taki, że za chiny ludowe i pół ameryki nie widzę związku z Troll Slayerem...
Napisano 11 Grudzień 200321 l Autor boowa: a te rogi na helmie? przeciez widac ze na trollu zdobyte :D Dopiero sie ucze kolorwac w Photoshopie wiec mam nadzieje ze nastepna praca bedzie lepsza - postaram sie mniej kontrastow robic :)
Napisano 11 Grudzień 200321 l ano ucz sie ucz :) ale nie o kontrasty chodzi. Ogolnie staraj sie unikac czerni w wszelkich próbach dodawania cienia. Masz tu bardzo szybciutka propozycje jak sobie z tym radzic. Dodawaj odcieni barwy w różnym nasyceniu, ciepłym zimnym. Co do troll slayera kazdy w sumie interpretuje postaci na swój gust, szkic giorgione boowa do niego z tym :) No a kolorki za puste są, pracuj pracuj wiem ze mycha to jak kula u nogi ale od czegos zacząc trzeba :)
Napisano 11 Grudzień 200321 l Autor Ehh az mnie korci teraz zeby robic rys prawie calkiem od nowa a zaczalem nad innym pracowac :)
Napisano 12 Grudzień 200321 l Autor Nie zakladam nowego tematu, tylku umieszcze moje dzielo tutaj - tematy w zasadzie podobne - tym razem krasnoludzki kusznik :) Szkic jak poprzednio - Giorgione Narzedzia Photoshop 7 + myszka :/ Moim zdaniem ta prace jest lpesza niz poprzednia, ale czekam na konstruktywna krytyke i rady jesli cos jest zle. :) Narazie mam problemy z broda i dymem z papierosa i niebardzo potrafie to narysowac :)
Napisano 12 Grudzień 200321 l Nadal nie czuje sie bryły - światłocien strasznei jest płaski - dobierz sobie odpowiednio punkt światła bo na razie jest taki nie wiadomo jaki:P Pozdr Giorgione