Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Jest to moj pierwszy szkic ktory pokolorwalem wiec nie krytykujcie zabardzo :)

Calosc kolorwana w PS 7, przy uzyciu myszki - niestety nie mam tabletu.

Szkic rysowal Giorgione.

kras0.jpgkras1.jpg

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Praca jest troche płaska mimo ze próbowałes nadac głębi poprzez reflekty i cienie. Przede wszsytkim nie czuc zadnych naturalnych cieni, rzucanych przez poszczególne części ciała postaci.no i topór ma strasznie zachwiana przestrzenność i zlewa sie zbyt z postacią przez co jest mało wyraźny. To ogółem, popracuj nad rysunkiem jeszcze :)

Napisano
  • Autor

Probowalem dawac jakies cienie nachodzcych na siebie czesci zbroi itp. Boje sie ze jak zaczne dodawac cienie to mi sie zrobi z tego jedna wielka czarna plama ;p

Odrobine teraz podkolorwalem i porawilem topor mysle ze na lepszy

kras1a.jpg

Musze teraz runy poprawic bo jak je pomnieszylem kiepsko wygladaja ;) a teraz nie mam czasu wiec wrzucam tak jak jest :)

Napisano

Ja myślę, że główny zarzut to rozjaśnianie białym a przyciamnianie czarnym - mam tą samom manie dlatego tu wiecej pracek nie wrzucam... :)

dla mnie zarzut taki, że za chiny ludowe i pół ameryki nie widzę związku z Troll Slayerem...

Napisano
  • Autor

boowa: a te rogi na helmie? przeciez widac ze na trollu zdobyte :D

Dopiero sie ucze kolorwac w Photoshopie wiec mam nadzieje ze nastepna praca bedzie lepsza - postaram sie mniej kontrastow robic :)

Napisano

ano ucz sie ucz :) ale nie o kontrasty chodzi. Ogolnie staraj sie unikac czerni w wszelkich próbach dodawania cienia.

Masz tu bardzo szybciutka propozycje jak sobie z tym radzic. Dodawaj odcieni barwy w różnym nasyceniu, ciepłym zimnym.

Co do troll slayera kazdy w sumie interpretuje postaci na swój gust, szkic giorgione boowa do niego z tym :) No a kolorki za puste są, pracuj pracuj wiem ze mycha to jak kula u nogi ale od czegos zacząc trzeba :)

Napisano
  • Autor

Ehh az mnie korci teraz zeby robic rys prawie calkiem od nowa a zaczalem nad innym pracowac :)

Napisano
  • Autor

Nie zakladam nowego tematu, tylku umieszcze moje dzielo tutaj - tematy w zasadzie podobne - tym razem krasnoludzki kusznik :)

Szkic jak poprzednio - Giorgione

Narzedzia Photoshop 7 + myszka :/

Moim zdaniem ta prace jest lpesza niz poprzednia, ale czekam na konstruktywna krytyke i rady jesli cos jest zle. :)

Narazie mam problemy z broda i dymem z papierosa i niebardzo potrafie to narysowac :)

kras0a.jpgkras2a.jpg

Napisano

Nadal nie czuje sie bryły - światłocien strasznei jest płaski - dobierz sobie odpowiednio punkt światła bo na razie jest taki nie wiadomo jaki:P

Pozdr

Giorgione