Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Jest to moj pierwszy szkic ktory pokolorwalem wiec nie krytykujcie zabardzo :)

Calosc kolorwana w PS 7, przy uzyciu myszki - niestety nie mam tabletu.

Szkic rysowal Giorgione.

kras0.jpgkras1.jpg

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Praca jest troche płaska mimo ze próbowałes nadac głębi poprzez reflekty i cienie. Przede wszsytkim nie czuc zadnych naturalnych cieni, rzucanych przez poszczególne części ciała postaci.no i topór ma strasznie zachwiana przestrzenność i zlewa sie zbyt z postacią przez co jest mało wyraźny. To ogółem, popracuj nad rysunkiem jeszcze :)

Napisano
  • Autor

Probowalem dawac jakies cienie nachodzcych na siebie czesci zbroi itp. Boje sie ze jak zaczne dodawac cienie to mi sie zrobi z tego jedna wielka czarna plama ;p

Odrobine teraz podkolorwalem i porawilem topor mysle ze na lepszy

kras1a.jpg

Musze teraz runy poprawic bo jak je pomnieszylem kiepsko wygladaja ;) a teraz nie mam czasu wiec wrzucam tak jak jest :)

Napisano

Ja myślę, że główny zarzut to rozjaśnianie białym a przyciamnianie czarnym - mam tą samom manie dlatego tu wiecej pracek nie wrzucam... :)

dla mnie zarzut taki, że za chiny ludowe i pół ameryki nie widzę związku z Troll Slayerem...

Napisano
  • Autor

boowa: a te rogi na helmie? przeciez widac ze na trollu zdobyte :D

Dopiero sie ucze kolorwac w Photoshopie wiec mam nadzieje ze nastepna praca bedzie lepsza - postaram sie mniej kontrastow robic :)

Napisano

ano ucz sie ucz :) ale nie o kontrasty chodzi. Ogolnie staraj sie unikac czerni w wszelkich próbach dodawania cienia.

Masz tu bardzo szybciutka propozycje jak sobie z tym radzic. Dodawaj odcieni barwy w różnym nasyceniu, ciepłym zimnym.

Co do troll slayera kazdy w sumie interpretuje postaci na swój gust, szkic giorgione boowa do niego z tym :) No a kolorki za puste są, pracuj pracuj wiem ze mycha to jak kula u nogi ale od czegos zacząc trzeba :)

Napisano
  • Autor

Ehh az mnie korci teraz zeby robic rys prawie calkiem od nowa a zaczalem nad innym pracowac :)

Napisano
  • Autor

Nie zakladam nowego tematu, tylku umieszcze moje dzielo tutaj - tematy w zasadzie podobne - tym razem krasnoludzki kusznik :)

Szkic jak poprzednio - Giorgione

Narzedzia Photoshop 7 + myszka :/

Moim zdaniem ta prace jest lpesza niz poprzednia, ale czekam na konstruktywna krytyke i rady jesli cos jest zle. :)

Narazie mam problemy z broda i dymem z papierosa i niebardzo potrafie to narysowac :)

kras0a.jpgkras2a.jpg

Napisano

Nadal nie czuje sie bryły - światłocien strasznei jest płaski - dobierz sobie odpowiednio punkt światła bo na razie jest taki nie wiadomo jaki:P

Pozdr

Giorgione