Tomciok Napisano 10 Wrzesień 2007 Share Napisano 10 Wrzesień 2007 Witam, przesiadłem się niedawno z maxa 6 na maxa 9. Jestem początkujący i mam mały problem. W maxie 6 po utworzeniu plane'a z jednej strony mogłem przez niego widzieć a z drugiej byl material ktory mu przypisalem. W maxie 9 zamiast przezroczystej strony plane jest czarny (zaznaczam ze material nie jest 2-sided). Pytanie brzmi: co mam zrobić żeby plane był z jednej strony przezroczysty tak jak w maxie 6? Z gory dziekuje za pomoc:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 10 Wrzesień 2007 Share Napisano 10 Wrzesień 2007 W properise obiekty zmień backface culling. czy jakoś tak. Można to ustawić na stałe w properies albo w opcjach viewportu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomciok Napisano 10 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2007 Dzięki! Wszystko działa:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi