Napisano 13 Wrzesień 200717 l witam ponownie, Mam zamiar zrobić animacje z wszystkimi obiektami stałymi oprócz kamery. Jako Primary Bounces używam IRMap natomiast jako Secondary Bounces - LightCache. Na początku chciałbym stworzyć IR Map całej animacji, także ustawiam odpowiednie opcje i zapisuje ją do pliku ( oczywiście nie renderuje jeszcze finalnego obrazu ). Zastanawiam się, czy przy obliczaniu IRMap'y animacji potrzebny jest jako Seconday Bouces, LightCache. Nie wiem czy pomaga on w uzyskaniu lepszego rezultatu podczas liczenia IRMap'y czy po prostu zajmuje nie potrzebnie czas. I nie wiem, czy wlączać LightCache podczas liczenia IRMap'y czy może podczas liczenia już finalnych obrazów ( po obliczeniu całej IRMap'y i wczytaniu jej ), czy może powinna być on (LightCache) włączony przy tym i przy tym. Mam tutaj na myśli szybkość już całej animacji, ponieważ wydaje mi się że LightCache nie musi się "liczyć" dwa razy a wystarczy tylko raz, tylko nie wiem przy którym etapie (IRMap albo przy renderowaniu finalnego obrazu).
Napisano 13 Wrzesień 200717 l Autor sory panowie, wszystko jest tu opisane http://www.spot3d.com/vray/help/150R1/tutorials_imap2.htm