Napisano 21 Wrzesień 200717 l Cześć. Na pewno nie raz mieliście potrzebę wyprodukowania kilku obrazków z różnymi ustawieniami renderera ( np. rozdzielczosc, format rozszerzenia et.c.) jednocześnie nie mogąc doglądać finału poszczególnych renderingów. Muszę wyjechac na weekend a na poniedziałek mam pokazac 10 wizualizacji klientom. Jak zaprogramowac maxa na weekend, tak żeby render po renderze, z innymi ustawieniami zapisywał mi efekty pracy. Używałem do tej pory "metody chałupniczej", animacji - ale ten sposób nie pozwala na renderowanie klatek w różnych rozdzielczościach i z różnymi ustawieniami renderera. Używam v-raya. Wasze pomysły mile widziane, myślę że ta wiedza przyda się nam wszystkim.
Napisano 21 Wrzesień 200717 l odpalic 10 razy max i puszczac jednoczesnie lub backrunerem (czy jak to sie tam nazywa)
Napisano 21 Wrzesień 200717 l po co 10 razy? Odpalasz managera W maxie ustawiasz wszystko pod render, ważne żeby ścieżkę do zapisania podać. zaznaczasz NET RENDERING. Ustawiasz sobie nazwy, include maps. connect, submit. i jedziesz z następną sceną. Jak zrobisz tak wszystkie to wyłanczasz maxa, odpalasz server i zostawiasz kompa w spokoju.
Napisano 21 Wrzesień 200717 l albo batch render w zakładce render. robisz kilka kamer, potem ustawiasz kolejke renerowania . dla każdego widoku można ustawić inny format pliku i rozdzielcziść.