Skocz do zawartości

Sekwencja renderów z różnymi ustawieniami.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć.

Na pewno nie raz mieliście potrzebę wyprodukowania kilku obrazków z różnymi ustawieniami renderera ( np. rozdzielczosc, format rozszerzenia et.c.) jednocześnie nie mogąc doglądać finału poszczególnych renderingów. Muszę wyjechac na weekend a na poniedziałek mam pokazac 10 wizualizacji klientom. Jak zaprogramowac maxa na weekend, tak żeby render po renderze, z innymi ustawieniami zapisywał mi efekty pracy. Używałem do tej pory "metody chałupniczej", animacji - ale ten sposób nie pozwala na renderowanie klatek w różnych rozdzielczościach i z różnymi ustawieniami renderera. Używam v-raya.

Wasze pomysły mile widziane, myślę że ta wiedza przyda się nam wszystkim.

• Odpowiedzi 4
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

po co 10 razy?

Odpalasz managera

W maxie ustawiasz wszystko pod render, ważne żeby ścieżkę do zapisania podać. zaznaczasz NET RENDERING. Ustawiasz sobie nazwy, include maps. connect, submit. i jedziesz z następną sceną.

Jak zrobisz tak wszystkie to wyłanczasz maxa, odpalasz server i zostawiasz kompa w spokoju.

Napisano

albo batch render w zakładce render. robisz kilka kamer, potem ustawiasz kolejke renerowania . dla każdego widoku można ustawić inny format pliku i rozdzielcziść.