Napisano 1 Październik 200717 l Hej - klejnyt mały problem - miałem 2 windy xp na kompie, jedna walnieta druga dobra, brat haker chcial przestawic aby automatycznie byl uruchamiany ten dzialajacy - z tego co wiem to za pomoca bootcfg przestawił timeout dla jednego z nich na 0 - co gorsza nie dla tego sprawnego, teraz komp nie uruchamia sie wogole bo tamta winda miała jakiegos buga i resetuje sie na starcie. Macie jakies sugestie ? Pozdro.
Napisano 1 Październik 200717 l użyj jakiegoś livecd linuksa i zmodyfikuj plik boot.ini na pierwszym dysku
Napisano 1 Październik 200717 l albo odpal kompa z płyty instalacyjnej winxp i zaloguj się do rescue console - chyba można w tym edytować pliki systemowe
Napisano 1 Październik 200717 l Ewentualnie jeśli powyższe metody nie przyniosą rezultatów (bywa tak, że z niektórych dystrybucji linuxa nie da się modyfikować zawartości dysku już istniejącej, gdyż pliki są chronione, a zabawa z konsolą xp nierzadko bywa ciężka), to najpewniejszą metodą jest po prostu podpięcie dysku pod inny komputr i wyedytowanie wszystkiego, czego dusza zapragnie. Jedynym problemem w takim wypadku, który przychodzi mi do głowy, to ewentualność, gdy Twoje pliki są chronione i przypisane do innego użytkownika (bez permissions do modyfikacji). Wtedy winda się zbulwersuje. Ale wchodzisz przy starcie w tryb awaryjny, i tam będzie możliwość zmiany właściciela plików, a co za tym idzie, przypisania nowych uprawnień (jak dobrze pamiętam RMB na pliki i properties). Powodzenia:]
Napisano 1 Październik 200717 l Autor Dzieki - problem załatwiony - zmieniłem partycje z ktorej miał czytac winde i wszystko hula. +rep 4 all of u :D