Gość patpat Napisano 2 Październik 2007 Napisano 2 Październik 2007 WItam, Przygodę z 3d zacząłem miesiąc temu. Ta scena to generalnie scena na której ćwiczę max'a. Wszystkie obiekty wymodelowane samodzielnie. Dywan z tutoriala. Bardzo proszę o uwagi gdzie popełniam błędy a gdzie idzie mi nieźle, http://img464.imageshack.us/my.php?image=48921926wg2.jpg Pozdrawiam, patpat
claude Napisano 2 Październik 2007 Napisano 2 Październik 2007 Bardzo fajnie jak na miesiąc nauki! Dziwnie wyglądają te dywany na podłodze co się z nimi dzieje? a w ogóle mógłbyś mi podrzucić link do tego tutoriala do dywanów, przydał by mi się
Gość patpat Napisano 2 Październik 2007 Napisano 2 Październik 2007 http://www.streaker.prv.pl/ jeden z użytkowników tej strony. Jego tutoriale bardzo mi pomogły - min. tutorial z dywanem
lukasz3d Napisano 2 Październik 2007 Napisano 2 Październik 2007 zgadzam sie jak na miesiac to kozak-tak dalej to bedzie dobrze te przepalenia troszke za duze i nie wiem czy przemyslales takie usytuowanie donic z kwiatami(chociaz sa one najlepszym momentem pracy jezeli chodzi o model i material)-poprawilbym tez mapowanie desek na podlodze,drzwi dziwne i framugi-refleks okrutny dziura domyslam sie w scianie tez sie dziwnie czyta okolice kanapy niezle -wytrwalosci zycze pozdro
artur728 Napisano 2 Październik 2007 Napisano 2 Październik 2007 Jak na miesiac w 3d maxie to calkiem ladnie ale co tam sie stalo na srodku sceny. pozdro
Gość patpat Napisano 2 Październik 2007 Napisano 2 Październik 2007 tam na środku sceny stał się brak pomysłu :) zacząłem od modelowania lewej ściany i robienia w niej wyrwy - myślałem o scenie s-f . Później zabrakło pomysłu i w toku pracy scena stała się poligonem dla moich ćwiczeń w 3d. Teraz już wiem że trzeba wszystko od początku przemyśleć i najlepiej mieć szkic, improwizacja nie wychodzi najlepiej
Rekomendowane odpowiedzi