Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

plzzz help, chce zaladowac plik swf. na na strone ale chcialem zorbic do tego preloader z progressbarem. Jest duzo tutoriali na ten temat i przegladnalem tez wszystko co tego dotyczylo na forum i dalej nie moge tego zaczaic albo wersje nie odpowiadaja albo sam cos zle robie. kozystama z flasha cs3 i ac2.

kozystalem z loadera z component i niby dziala bo wczytuje ale niema tam progressbara (a niechce tego z component tylko swojego) a nie wiem jak go zrobic.

jak ktos wie albo ma jakis przyklad i muglby mi pomoc bylbym bardzo wdzieczny, na gg jestem bardzo czesto takze jakby ktos chcial w ten sposob jak najbardziej.

dzieki pozdrawiam.

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Knysha - padam do nog :) - wielkie dzieki ...

a jak muglbym dolozyc do tego jeszcze progress bar ?? bo tam leca tylko procenty...

Napisano

_LoGaN_ - progress bar jest latwo uzyskac poprzez funkcje

[font=Fixedsys][color=Red]._xscale[/color][/font]

Np.

Instance name naszego paska: pasekPostepu

[font=Fixedsys][size=2][color=Red] pasekPostepu._xscale =[/color][/size][/font][font=Fixedsys][size=2][color=Red] int((_root.getBytesLoaded()*100)/_root.getBytesTotal());[/color][/size][/font]

Oczywiscie cale wyrazenie po znaku rownosci mozna podpiac pod funkcje np. obliczamPostep, a pozniej tylko napisac:

[font=Fixedsys][size=2][color=Red] pasekPostepu._xscale = obliczamPostep;[/color][/size][/font]
Napisano

pierwsza klatka:

progress = int((_root.getBytesLoaded()*100)/_root.getBytesTotal());
bar._xscale = progress;
progress += "%";

druga klatka:

if (_framesloaded	gotoAndPlay(3);
}

ładujesz prostokąt, zamieniasz na movie clip i nadajesz nazwę "bar", możesz też wrzucić dynamiczny tekst tak, żeby wyświetlał zmienną progress