Napisano 3 Październik 200717 l plzzz help, chce zaladowac plik swf. na na strone ale chcialem zorbic do tego preloader z progressbarem. Jest duzo tutoriali na ten temat i przegladnalem tez wszystko co tego dotyczylo na forum i dalej nie moge tego zaczaic albo wersje nie odpowiadaja albo sam cos zle robie. kozystama z flasha cs3 i ac2. kozystalem z loadera z component i niby dziala bo wczytuje ale niema tam progressbara (a niechce tego z component tylko swojego) a nie wiem jak go zrobic. jak ktos wie albo ma jakis przyklad i muglby mi pomoc bylbym bardzo wdzieczny, na gg jestem bardzo czesto takze jakby ktos chcial w ten sposob jak najbardziej. dzieki pozdrawiam.
Napisano 3 Październik 200717 l zazwyczaj loader robi sie w swfie który jest ładowany, to jest najprostsza metoda.
Napisano 3 Październik 200717 l Autor Knysha - padam do nog :) - wielkie dzieki ... a jak muglbym dolozyc do tego jeszcze progress bar ?? bo tam leca tylko procenty...
Napisano 5 Październik 200717 l _LoGaN_ - progress bar jest latwo uzyskac poprzez funkcje [font=Fixedsys][color=Red]._xscale[/color][/font] Np. Instance name naszego paska: pasekPostepu [font=Fixedsys][size=2][color=Red] pasekPostepu._xscale =[/color][/size][/font][font=Fixedsys][size=2][color=Red] int((_root.getBytesLoaded()*100)/_root.getBytesTotal());[/color][/size][/font] Oczywiscie cale wyrazenie po znaku rownosci mozna podpiac pod funkcje np. obliczamPostep, a pozniej tylko napisac: [font=Fixedsys][size=2][color=Red] pasekPostepu._xscale = obliczamPostep;[/color][/size][/font]
Napisano 5 Październik 200717 l pierwsza klatka: progress = int((_root.getBytesLoaded()*100)/_root.getBytesTotal()); bar._xscale = progress; progress += "%"; druga klatka: if (_framesloaded gotoAndPlay(3); } ładujesz prostokąt, zamieniasz na movie clip i nadajesz nazwę "bar", możesz też wrzucić dynamiczny tekst tak, żeby wyświetlał zmienną progress