Marduk Napisano 4 Październik 2007 Napisano 4 Październik 2007 Ilustracja do nadchodzącego settingu do d20 - "Nemezis". Text jaki dostałem do zilustrowania: "Graviter - latające miasto unoszące się kilkaset metrów nad ziemią (ew. morzem) na okrągłej, przypominającej talerz platformie. Miasto powinno składać się z kilkudziesięciu wysokich wieżowców i masy niższych budynków. Dookoła powinny być widoczne plamki pojazdów lecących do lub z miasta." Może niewszystko wyszło tak jak bym chciał (głównie chodzi mi tu o miasto, które - zwłaszcza jego dolna cześć - wyszło troche płasko), ale w tym momencie to juz trudno się mówi... no chyba, że ktoś będzie miał jakaś sensowną radę... ;) Nieukrywam, że skorzystałem przy tej pracy z fotek - głównie przy "budowie" gruntu w lewym dolnym rogu.
witkowski Napisano 4 Październik 2007 Napisano 4 Październik 2007 pojawia sie problem ze skala. prawdopodobnie przez odzniesienie do teksturu miasto robi sie miniaturowe. sprobuj tak: gory na drugim i trzecim planie zmniejsz 2 razy a na pierwszym planie namaluj gory plasko (moze wychodzic z 10%-20% przezroczystosci z tej tekstury na dole.) i jeszcze kliff powinien byc z 4 razy nizszy.
briz Napisano 4 Październik 2007 Napisano 4 Październik 2007 Miasto wygląda jakby było wklejone w ten pejzaż, poza tym platforma od budynków chyba się za mało różni kolorystycznie, chmury są zbyt duże w stosunku do wierzowców.
mant-raz Napisano 4 Październik 2007 Napisano 4 Październik 2007 brakuje spojnosci miedzy poszczegolnymi elementami, perspektywa powietrzna sie gubi, no i jak witkowski slusznie zauwazyl jest problem ze skala. podoba mi sie za to dol pracy :)
grass Napisano 4 Październik 2007 Napisano 4 Październik 2007 ogolnie bedzie dobrze kiedy podciagniesz perspektywe powietrzna , musialbys je wrzucic gdzies dalej moze w tej samej odleglosci co te dwa szczyty w oddali
slizgi Napisano 4 Październik 2007 Napisano 4 Październik 2007 jakoś tak brak ogromu tego, urwisko wygląda jak plaża z małych kamyczków a lasy jak mech, może to przez zbyt soczyste kolory?, miasto strasznie płaskie, no i nie rzuca cienia tudzież nie odbija się w wodzie, podoba mi się za to linia horyzontu z górami :) pozdrawiam sli.
Rekomendowane odpowiedzi