Napisano 7 Październik 200717 l hej, Mam taki problem. Utworzyłem dokument we flashu, gdzie znajduje się dynamic text. informacje, co powinno znaleźć się w tym dynamic text znajdują się w pliku XML. tylko że flash nie ładuje z XML polskich znaków. Dlaczego? w xml wpisałem a później ale to nic nie pomogło. dodatkowo w dynamic text w embed zaznaczyłem małe, wielkie litery oraz wszystkie opcje gdzie pojawiło się słowo latin. i dalej nic. będę bardzo wdzięczny za pomoc.
Napisano 8 Październik 200717 l Zostaw tylko to i dopilnuj żeby w edytorze z którego korzystasz też było kodowanie utf8, notatnik windowsowy odpada. Bardzo dobrze ze embedowałeś te znaki, to też zostaw.
Napisano 8 Październik 200717 l we flashu wystarczy jak zaznaczysz: Uppercase Lowercase Numerals Punctuation oraz includujesz to "ąśżźćńłóꥌŻŹĆŃŁÓĘ" (wszystkie polskie znaki) jesli chodzi o pobieranie danych z xmla to faktycznie tylko UTF-8 sprawdz za pomoca "trace(tekst z xml'a)" czy tekst czyta polskie znaki (powinien), jesli tak to embedy pomieszales tak na marginesie wszystkie polskie znaki to Latin Extended A (czyli stosujesz albo "ąśżźćńłóꥌŻŹĆŃŁÓĘ" albo Latin Extended A) jako edytor polecam notepad ++ bardzo dobry. kozystam z niego w pracy i w domu. (ma kolorowanie prawie wszystkich jezyków, lacznie z as, xml, js)
Napisano 8 Październik 200717 l Autor dzięki wielkie!! okazało się, że faktycznie XML był w ASCI a nie w UTF-8. teraz wszystko jest pięknie! rep +