Napisano 15 Październik 200717 l Chcę zrobi efekt trzęsącej si kamery np. tak jak jest trzęsienie ziemi i kamera zaczyna się trząść. Chcę zrobić żeby pewnym czasie gdy ciężki przedmiot uderza o ziemię to by kamera zaczęła się trząść wiecie o co mi mnie więcej chodzi. Pomóżcie :)
Napisano 15 Październik 200717 l Witam. Spróbuj tak: 1. zaznacz kamerę i przejdź do zakładki - motion 2. rozwiń listę - assing controller 3. zaznacz - position. (standardowo ustawione jest na Position XYZ) 4. kliknij na taki przycisk zaraz na początku ww. zakładki ze znakiem pytajnika - assing controller 5. wybierz kontroler - position list 6. dalej przy "drzewku" kontrolerów klikasz - available i ponownie przyciskasz - assing controller 7. tym razem wybieracz - noise position (dzięki temu generowane są drgania kamery) 8 ostatnim krokiem będzie znalezienie przez Ciebie Curve editor, a tam kamery i ustawienie po przez klatki kluczowe, w których momentach kamera drga a kiedy porusza się innymi trajektoriami. Pozdrawiam
Napisano 15 Październik 200717 l Autor Dzięki o to mi chodziło ale mam jeszcze jeden problem bo nie mogę ic ustawić w danym czasie mam tylko częstotliwość drgań i ich główne ustawienia. Z ustawieniem w odpowiednim momencie też se już poraziłem WIELKIE DZIĘKI :)
Napisano 15 Październik 200717 l Witam serdecznie! Może się mylę, ale pewnie Ci pomoże dodanie do Position List Camer'y jeszcze Erluler XYZ (czy jakoś tam), a więc standartowego controlera position. Bo na razie to masz tylko noise, a więc nie możesz jej poruszać. Jak nadal masz problemy to napisz, myślę, że Ci pomogę. Pozdrawiam!
Napisano 15 Październik 200717 l A ja bym zrobil to prosciej: modyfikator noise na kamere i zanimowanie parametrow w czasie :]
Napisano 16 Październik 200717 l Autor Właśnie zrobiłem to tak jak napisał Temporal ale Keraj37 też dobrze że napisałeś bo kontrola taka też mi się bardzo przyda DZIĘKI ;]
Napisano 16 Październik 200717 l Hej! Bardzo mnie cieszy, że moja dość marna wiedza jednak do czegoś się przydała. Jednak skoro mowa o najlepszym rozwiązaniu to myślę, że jest ono takie: Modyfikator noise jest super, ale trzeba pamiętać, że zniekształca on obraz kamery (wystarczy zwiększyć parametry noise aby zobaczyć w jaki sposób zniekształca),jeśli Ci to nie przeszkadza to to jest najlepszy pomysł. Ja osobiście używam do tego obiektu dummy któremu przypisuje position controler noise i linkuje cammere albo jej target do tego dummy. Dzięki temu: nie ma zniekształceń obrazu możesz swobodnie manipulować camerą no i jest wstrząs! :) Pozdrawiam!